Boek
Nederlands

Loulou in love en de smaak van frambozen met vanillepudding

Leen Vandereyken (auteur)
+1
Loulou in love en de smaak van frambozen met vanillepudding
×
Loulou in love en de smaak van frambozen met vanillepudding Loulou in love en de smaak van frambozen met vanillepudding

Loulou in love en de smaak van frambozen met vanillepudding

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Twaalf maanden lang leef je mee met Loulou Roosenbroeck (14). Ze houdt van kletsen en shoppen met haar twee beste vriendinnen. Voor het jaarlijkse themafeest op school proberen ze Mister X te strikken. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Loulou in love en de smaak van frambozen met vanillepudding
Auteur
Leen Vandereyken
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009 | Andere uitgaves
166 p.
ISBN
9789044807554 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Loulou in Love en de smaak van frambozen met vanillepudding van Leen Vandereyken verschijnt in de reeks 'Girls Only' van Clavis, een boekenreeks voor meisjes.
Een jaar lang volgen we de belevenissen van Loulou. Op haar eigen chaotische manier vertelt ze over haar leven als kind van een bekende presentator en een modejournaliste, haar onwillige poging om de ramadan te volgen uit sympathie voor haar moslimvriendin en tal van andere gebeurtenissen. Tekenend voor Loulou is dat ze helemaal niet nadenkt over de betekenis van de vastenperiode. Ze ziet de Ramadan veeleer als een dieet, tot ze tot haar ontzetting ontdekt dat het vasten volledig tegen elke regel van diëtisten ingaat. Zelf wil Loulou niets liever dan snel volwassen worden: ze snakt naar een echt vrouwenparfum in plaats van een kindergeurtje en wil haar sneakers het liefst onmiddellijk inruilen voor pumps.
Op een Bridget Jonesachtige manier gaat ze op zoek naar haar eigen Mister Darcy. Net zoals de halve school is o…Lees verder
Een jaar lang volgen we het leven van de Belgische Loulou Roosenbroeck (14). Ze zit op school, heeft beroemde ouders, houdt van kletsen en shoppen met haar twee beste vriendinnen. In de hoofdstukken (maanden van het jaar) komt alles voorbij: een ramadandieet volgen, de nieuwste mode dragen, toneellessen nemen, de juiste persoon voor de eerste zoen zoeken en als klap op de vuurpijl het jaarlijkse grote themafeest op school! Het vinden van het juiste afspraakje voor dit feest, Mister X, is een belangrijke rode draad door het hele boek. Het vlot geschreven verhaal, passend bij de huidige tijd, gebruikmakend van de laatste rages en (Engelse) tienertaal, spreekt de puberende, vrouwelijke lezer zeker aan. Het grootste gedeelte van het boek is geloofwaardig, gaat diep in op gevoelens en belevenissen; jammer genoeg wordt dit op het einde steeds minder en wisselen gebeurtenissen zich te vlot, te vanzelfsprekend af! Deze stevige uitgave heeft een beeldende, aansprekende omslagillustratie en maa…Lees verder

Suggesties