Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bloedverwanten

Leif Davidsen (auteur)

Bloedverwanten

In de reeks:
Genre:
Een Deen probeert samen met een veiligheidsagent de identiteit van zijn mysterieuze halfzus te achterhalen.
Titel
Bloedverwanten
Auteur
Leif Davidsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
De gode sostre
Uitgever
Breda: De Geus, 2002
478 p.
ISBN
90-445-0124-0

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 35 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Deen Teddy Pedersen had altijd gedacht dat zijn vader, oud-strijder aan het Oostfront en lid van de SS, in 1952 in Hamburg was overleden. Maar tijdens een reis door een aantal Oost-Europese landen wordt hij geconfronteerd met zijn Kroatische halfzus. Vanaf dat moment verandert zijn leven. Hij keert ziek naar huis terug, de man die zijn hotelkamer overnam, wordt vermoord. In Denemarken is Teddy’s zus Irma gearresteerd op verdenking voor de Stasi gespioneerd te hebben. Aan agent Per Toftlund om dit te bewijzen. De schrijver overtuigt met zijn realistische kijk op politiek en historie: hoe fout handelen in de Tweede Wereldoorlog en onverwerkte jeugdtrauma’s de kiem leggen voor verstrekkende daden en hoe foute mensen altijd weer gebruikt worden door foute regimes. Tijdens het verhaal wordt Joegoslavië gebombardeerd en stromen de vluchtelingen Kosovo uit. De schrijver heeft de politieke actualiteit knap in zijn historische context geplaatst. Daarnaast heeft hij menselijke en boeiende ho…Lees verder

Over Leif Davidsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Leif Davidsen (Otterup, 25 juli 1950) is een Deens schrijver en journalist. In Nederland is hij vooral bekend door zijn thrillers, die door uitgeverij De Geus uitgegeven worden.

Leven en werk

Davidsen studeert in 1976 af aan de Hogeschool voor de Journalistiek van Denemarken. Hij krijgt hierna werk als buitenlandredacteur en correspondent in Moskou voor Danmarks Radio. In 1984 komt zijn eerste roman uit, Uhellige alliancer (Onheilige allianties). Van het boek Den russiske sangerinde (De Russische zangeres, 1988) is in 1993 een film gemaakt met dezelfde titel en zijn roman Den serbiske dansker (1996, Ned.vert. Enkele reis Kopenhagen, 2001) is als 3-delige tv-serie verfilmd. Zijn thrillers zijn fictie, maar liggen vaak dicht tegen de politieke werkelijkheid aan. Behalve thrillers schrijft Davidsen ook andere boeken, met name over de Sovjet-Unie.

De romans van Davidsen zijn in me…Lees verder op Wikipedia