Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vijand in de spiegel

Leif Davidsen (auteur)
+1
De vijand in de spiegel
×
De vijand in de spiegel De vijand in de spiegel

De vijand in de spiegel

In de reeks:
Genre:
Een Deense geheim agent stelt in de nasleep van 11 september 2001 een eenheid samen die onderzoek doet naar moslimfundamentalisten. Maar hij botst daarbij op een oude Deens-Servische vijand.
Titel
De vijand in de spiegel
Auteur
Leif Davidsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Fjenden i spejlet
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
22 banden
Oorspr. uitgever
De Geus

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de aanslag op de Twin Towers formeert de Deense geheim agent Peter Toftlund een speciale eenheid die onderzoek doet naar fundamentalistische cellen. In De Verenigde Staten worden na 11 september 2001 miljoenen dossiers opnieuw doorgelicht, waardoor de Deens-Servische moordenaar en illegale immigrant Vuk tegen de lamp loopt. Omdat hij inmiddels een gezin heeft gesticht, is hij bereid met de autoriteiten mee te werken en op zoek te gaan naar een mol, een onderzoek waarbij hij tegen Peter Toftlund opbotst die nog vol wraakgevoelens zit vanwege de moorden die Vuk in een ver verleden gepleegd heeft. Na 'Bloedverwanten'* is dit weer een uitstekende en diepgravende thriller van de auteur. Niet alleen de twee verhaallijnen zijn belangrijk, maar ook de plaats van de allochtoon in de Deense samenleving. Toftlund krijgt te maken met een agente van Palestijnse afkomst, waardoor de rol van de moslimvrouw en de rol van de islam een rol krijgen in het verhaal. Sommige mannelijke collega’s hebben …Lees verder

Over Leif Davidsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Leif Davidsen (Otterup, 25 juli 1950) is een Deens schrijver en journalist. In Nederland is hij vooral bekend door zijn thrillers, die door uitgeverij De Geus uitgegeven worden.

Leven en werk

Davidsen studeert in 1976 af aan de Hogeschool voor de Journalistiek van Denemarken. Hij krijgt hierna werk als buitenlandredacteur en correspondent in Moskou voor Danmarks Radio. In 1984 komt zijn eerste roman uit, Uhellige alliancer (Onheilige allianties). Van het boek Den russiske sangerinde (De Russische zangeres, 1988) is in 1993 een film gemaakt met dezelfde titel en zijn roman Den serbiske dansker (1996, Ned.vert. Enkele reis Kopenhagen, 2001) is als 3-delige tv-serie verfilmd. Zijn thrillers zijn fictie, maar liggen vaak dicht tegen de politieke werkelijkheid aan. Behalve thrillers schrijft Davidsen ook andere boeken, met name over de Sovjet-Unie.

De romans van Davidsen zijn in me…Lees verder op Wikipedia