Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vrouw op de foto

Leif Davidsen (auteur)
+1
De vrouw op de foto
×
De vrouw op de foto De vrouw op de foto

De vrouw op de foto

In de reeks:
Genre:
De destructieve krachten van de foto's van een in Spanje wonende Deense sensatiefotograaf bee͏̈indigen abrupt en bruut zijn gelukkige gezinsleven.
Titel
De vrouw op de foto
Auteur
Leif Davidsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Lime's billede
Uitgever
Breda: De Geus, 2002 | Andere uitgaves
411 p.
ISBN
90-445-0285-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Peter Lime, een Deen woonachtig in Madrid, is een paparazzo, een fotograaf die als een soort huurmoordenaar op de loer ligt om rijke en beroemde lieden, liefst in compromitterende omstandigheden, vast te leggen op de gevoelige plaat. De foto die hij aan de Costa Brava op stiekeme wijze kan schieten van een amoureus treffen tussen een vooraanstaand Spaans politicus en een dame die niet zijn vrouw is, is dan ook een hit die hem en zijn vriend een klein fortuin kan opleveren. Maar de lijfwachten van de minister zitten hem op de hielen en na 48 uren te hebben doorgebracht in voorlopige hechtenis blijkt dat zijn vrouw en kind zijn omgekomen in de brand die zijn huis in de as legde. Gaat het hier om een wraakactie van een vermogend en invloedrijk politicus, of ligt het opduiken van een andere foto, door Lime jaren geleden gemaakt van een hem nu onbekende vrouw, aan de basis?

Leif Davidsen weet de lezer op verrassende maar aanvaardbare wijze (d.i. zonder vergezochte wendingen o…Lees verder
De zich als een literair erfgenaam van o.m. G. Greene beschouwende Deen debuteerde met een in het Spanje van Franco spelende roman en keert na o.m. een Russische thrillertrilogie nu terug naar het Spanje na Franco. De Deense hoofdpersoon en verteller is de in Madrid wonende 'paparazzofotograaf' Peter Lime. De 'destructieve' krachten van zijn foto's beëindigen echter abrupt zijn gelukkig gezinsleven, als zijn vrouw en dochtertje omkomen bij een aanslag. M.b.v. de invoelende ondersteuning van Clara van de Deense inlichtigendienst vormt zich langzaam een onthutsend motief... De sporen leiden tot Lime's radicale verleden en de rol, die zijn beste vriend Oscar speelt: de vriendschap eindigt als een gewelddadige nachtmerrie in Moskou... Deze vol overgave geschreven en zorgvuldig vertaalde thriller gaat over trouw, verraad, de macht van het geld en zelfbedrog. Naast storende clichés en uitstekende politieke en historische analyses wordt de zoektocht van een kwetsbare man naar harmonie en lie…Lees verder

Over Leif Davidsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Leif Davidsen (Otterup, 25 juli 1950) is een Deens schrijver en journalist. In Nederland is hij vooral bekend door zijn thrillers, die door uitgeverij De Geus uitgegeven worden.

Leven en werk

Davidsen studeert in 1976 af aan de Hogeschool voor de Journalistiek van Denemarken. Hij krijgt hierna werk als buitenlandredacteur en correspondent in Moskou voor Danmarks Radio. In 1984 komt zijn eerste roman uit, Uhellige alliancer (Onheilige allianties). Van het boek Den russiske sangerinde (De Russische zangeres, 1988) is in 1993 een film gemaakt met dezelfde titel en zijn roman Den serbiske dansker (1996, Ned.vert. Enkele reis Kopenhagen, 2001) is als 3-delige tv-serie verfilmd. Zijn thrillers zijn fictie, maar liggen vaak dicht tegen de politieke werkelijkheid aan. Behalve thrillers schrijft Davidsen ook andere boeken, met name over de Sovjet-Unie.

De romans van Davidsen zijn in me…Lees verder op Wikipedia