Daisy
Nederlands

Enkele reis Kopenhagen

Leif Davidsen (auteur)
+1
Enkele reis Kopenhagen
×
Enkele reis Kopenhagen Enkele reis Kopenhagen

Enkele reis Kopenhagen

Een in Denemarken opgegroeide Servische huurmoordenaar krijgt de opdracht een Iraanse schrijfster die Kopenhagen bezoekt, te vermoorden.
Titel
Enkele reis Kopenhagen
Auteur
Leif Davidsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Den serbiske dansker
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2001
1 cd
Speelduur
10:38
Oorspr. uitgever
De Geus

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit spannend verhaal krijgt de in Denemarken opgegroeide Servische huurmoordenaar Vuk de opdracht, een Iraanse schrijfster die op uitnodiging van het dagblad 'Politiken' Kopenhagen bezoekt, te vermoorden. Gedreven door een grenzenloze haat jegens moslims die zijn familie doodden, bereidt Vuk, geholpen door de Russische maffia, minutieus en rücksichtslos zijn plannen voor. Aan de andere kant pogen commissaris Toftlund en de jonge, buitengewoon mooie topjournaliste Lise Carlsen, die elkaar steeds vaker ook privé ontmoeten, het bezoek veilig te laten verlopen. Tijdens de persconferentie op het oude Flakfort voor de kust mislukt de aanslag en eindigt in een tragisch bloedbad met zeer indringende gevolgen voor Lise's leven. In deze meeslepende thriller worden psychologie, politiek en intriges kundig samengebracht. Een genot voor de liefhebbers! Paperback, kleine druk.

Over Leif Davidsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Leif Davidsen (Otterup, 25 juli 1950) is een Deens schrijver en journalist. In Nederland is hij vooral bekend door zijn thrillers, die door uitgeverij De Geus uitgegeven worden.

Leven en werk

Davidsen studeert in 1976 af aan de Hogeschool voor de Journalistiek van Denemarken. Hij krijgt hierna werk als buitenlandredacteur en correspondent in Moskou voor Danmarks Radio. In 1984 komt zijn eerste roman uit, Uhellige alliancer (Onheilige allianties). Van het boek Den russiske sangerinde (De Russische zangeres, 1988) is in 1993 een film gemaakt met dezelfde titel en zijn roman Den serbiske dansker (1996, Ned.vert. Enkele reis Kopenhagen, 2001) is als 3-delige tv-serie verfilmd. Zijn thrillers zijn fictie, maar liggen vaak dicht tegen de politieke werkelijkheid aan. Behalve thrillers schrijft Davidsen ook andere boeken, met name over de Sovjet-Unie.

De romans van Davidsen zijn in me…Lees verder op Wikipedia