Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het bittere begin

Ook verschenen als Het ellendige eerste boek

Lemony Snicket (auteur), Brett Helquist (illustrator)

Het bittere begin

Ook verschenen als Het ellendige eerste boek

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Twee zusjes en hun broertje worden achtervolgd door allerlei rampspoed. Zo krijgen ze te maken met een smerige schurk, een noodlottige brand en kleding die kriebelt. Vanaf ca. 11 jaar.
Leesniveau
AVI 9, AVI E6
Titel
Het bittere begin
Ook verschenen als
Het ellendige eerste boek
Auteur
Lemony Snicket
Illustrator
Brett Helquist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bad beginning
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2001 | Andere uitgaven
152 p. : ill.
ISBN
90-216-1793-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een fantasieverhaal over twee zusjes en een broertje die door allerlei rampspoed worden achtervolgd. Op de achterflap wordt gewaarschuwd dat het een onplezierig verhaal is, zodat je het meteen kunt wegleggen. Ga je de uitdaging aan dan lees je dat het boek niet alleen niet goed afloopt (anders geen stof voor vervolg, want dit is boek 1 van een lange serie), maar niet eens goed begint en dat er tussendoor ook weinig goeds gebeurt. De complete uitdaging om je te laten meeslepen door een vlot verteld, goed geschreven en spannend verhaal, met levendige dialogen en opgebouwd uit (uiteraard) 13 hoofdstukjes. Begrijpelijk taalgebruik met 'en passant' uitleg van moeilijker gekozen benamingen (waarom?) als afstandelijk, letterlijk-figuurlijk, in loco parentis en eerste indrukken. Gemoedstoestanden worden uitgelegd, goede karaktertekening. Elk hoofdstuk begint met een eng aandoende fijne potloodtekening, passend bij de tekst. Gebonden uitgave met roze omslag en fijngetekende kleurenillustratie …Lees verder

Over Lemony Snicket

Lemony Snicket, pseudoniem van Daniel Handler (San Francisco, 28 februari 1970), is een Amerikaans auteur en scenarioschrijver. Hij is de schrijver van de serie A Series of Unfortunate Events (Ellendige avonturen).

Lemony Snicket is tevens een personage in de verhalen. Hier is hij een paranoïde schrijver die in zijn boeken alle moeilijke woorden omstandig uitlegt. Zijn manier van schrijven is humoristisch: als hij eenmaal begonnen is over een "saai" onderwerp te schrijven, gaat hij er heel lang op door.

Boeken

Ellendige avonturen (A Series of Unfortunate Events)

Ellendige avonturen gaat over drie kinderen (Violet, Claus en zonnetje Baudelaire) die na een brand hun ouders kwijtraken. Ze worden ondergebracht b…Lees verder op Wikipedia