Daisy
Nederlands

Het ellendige eerste boek

Ook verschenen als Het bittere begin

Lemony Snicket (auteur), Huberte Vriesendorp (vertaler), Carl Cannie (verteller)
+1
Het ellendige eerste boek
×
Het ellendige eerste boek Het ellendige eerste boek

Het ellendige eerste boek

Ook verschenen als Het bittere begin

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Twee zusjes en hun broertje worden achtervolgd door allerlei rampspoed. Zo krijgen ze te maken met een smerige schurk, een noodlottige brand en kleding die kriebelt.
Titel
Het ellendige eerste boek
Ook verschenen als
Het bittere begin
Auteur
Lemony Snicket
Vertaler
Huberte Vriesendorp
Verteller
Carl Cannie  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bad beginning
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
3:05
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een fantasieverhaal over twee zusjes en een broertje die door allerlei rampen worden achtervolgd. Op de achterflap wordt gewaarschuwd dat het een onplezierig verhaal is, zodat je het meteen kunt wegleggen. Ga je de uitdaging aan, dan lees je dat het boek niet alleen niet goed afloopt (anders geen stof voor vervolg, want dit is het eerste deel van een meer dan tiendelige serie*), maar niet eens goed begint en dat er tussendoor ook weinig goeds gebeurt. De complete uitdaging om je te laten meeslepen door een vlot verteld, goed geschreven en spannend verhaal, met levendige dialogen en opgebouwd uit (uiteraard) 13 hoofdstukjes. Begrijpelijk taalgebruik met 'en passant' uitleg van moeilijker gekozen benamingen als afstandelijk, letterlijk-figuurlijk, in loco parentis en eerste indrukken. Gemoedstoestanden worden uitgelegd, goede karaktertekening. Elk hoofdstuk begint met een eng aandoende fijne potloodtekening, passend bij de tekst; serie-omslag. In 2004 verfilmd met Jim Carrey in de hoof…Lees verder

Over Lemony Snicket

Lemony Snicket (San Francisco, 28 februari 1970), pseudoniem van Daniel Handler, is een Amerikaans auteur en scenarioschrijver. Hij is de schrijver van de serie A Series of Unfortunate Events (Ellendige avonturen).

Lemony Snicket is tevens een personage in de verhalen. Hier is hij een paranoïde schrijver die in zijn boeken alle moeilijke woorden omstandig uitlegt. Zijn manier van schrijven is humoristisch: als hij eenmaal begonnen is over een "saai" onderwerp te schrijven, gaat hij er heel lang op door.

Boeken

Ellendige avonturen (A Series of Unfortunate Events)

Ellendige avonturen gaat over drie kinderen (Violet, Claus en zonnetje Baudelaire) die na een brand hun ouders kwijtraken. Ze worden ondergebracht bij Graaf Olaf, die op hun fortu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties