Grote letter
Nederlands

En zo begon het 

Leni Saris (auteur)
Een heel jonge ballerina wordt verliefd op een veel oudere fotograaf die met haar zuster verloofd is.
Titel
En zo begon het 
Auteur
Leni Saris
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2018 | Andere uitgaves
316 p.
ISBN
9789036433839 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel van de vijfdelige 'Daelheym Saga' van de bekende romantische schrijfster (1915-1999) over de vijf kinderen Daelheym. 'En zo begon het' gaat over de jongste zus, die danseres wil worden. Zij wordt verliefd op een veel oudere fotograaf, de verloofde van haar zuster. Alle delen hebben een ding gemeen: op de eerste bladzijde ontmoet de hoofdpersoon haar toekomstige levenspartner. Dit maakt het geheel wel wat voorspelbaar en ongeloofwaardig. De boeken verschenen in de periode 1957-1997, maar geven geen specifiek tijdsbeeld.

Over Leni Saris

Helena Barbara Wilhelmina (Leni) Saris (Rotterdam, 23 september 1915 – aldaar, 9 december 1999) was een Nederlandse schrijfster van meisjesboeken. Ze schreef meer dan honderd meisjesboeken, waarvan er in totaal zo'n acht miljoen werden verkocht. Ze overleed op 84-jarige leeftijd aan een hartinfarct.

Leni Saris brak in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog door bij het grote publiek en schreef vanaf dat moment elk jaar twee boeken. Bijna dertig jaar werkte ze na een secretaresseopleiding bij een notariskantoor. Schrijven deed ze in de avonduren. Pas in 1971 wijdde ze zich fulltime aan het schrijven van haar boeken, die ze als 'ontspanningsromans' typeerde.

Saris' boeken gingen over de liefde in een wereld met aardige mensen, maar zonder seks. Bij de romantiek mocht beschaafd gezwijmeld worden. Haar boeken hadden altijd een happy end: aan het eind krijgt het meisje de knappe man die ze zocht. Hoewel Saris nooit beweerde literatuur te schrijven, was ze niet g…Lees verder op Wikipedia

Suggesties