Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De jongen met vleugels

Lenny Henry (auteur), Keenon Ferrell (illustrator), Mark Buckingham (illustrator)
Op een dag krijgt Tunde (12) vleugels, en ontdekt hij dat hij de enige is die de aarde kan redden van de ondergang. Gelukkig staat zijn bijzondere vriendengroep klaar om hem te helpen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Superhelden
Titel
De jongen met vleugels
Auteur
Lenny Henry
Illustrator
Keenon Ferrell Mark Buckingham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boy with wings
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, copyright 2022
209 p. : ill.
ISBN
9789048320363 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een inclusief superheldenverhaal over vriendschap, een spannende geheime missie en gepest worden. Als de twaalfjarige Tunde opeens vleugels krijgt en erachter komt dat hij de enige is die de aarde van de ondergang kan redden, is school ineens het minste van zijn problemen. Gelukkig staat zijn bijzondere vriendengroep klaar om hem te helpen, en dankzij zijn nieuwe krachten kan Tunde letterlijk grote hoogten bereiken. Wat maakt het nog uit dat hij op school gepest wordt? ‘De jongen met vleugels’ is vlot geschreven met een speelse typografie. Met enkele zwart-witillustraties, aan het einde van het verhaal volgt nog een korte scifi comic in zwart-wit. Vanaf ca. 11 jaar. Sir Lenny Henry (1958) is een bekende Britse komiek, schrijver, filantroop en acteur. Hij is de medeoprichter van de liefdadigheidsinstelling Comic Relief en is een groot voorstander van diversiteit. ‘De jongen met vleugels’ is zijn eerste jeugdtitel.

De jongen met vleugels

De twaalfjarige Tune is een geadopteerde jongen met een andere huidskleur en een haakneus. Hij doet op school werkelijk zijn best om vrienden te maken maar dat kent aanvankelijk weinig succes. Hij leek gewoon nergens bij te passen, en door zijn gitzwarte huid en krullende haar wilden veel van de witte kinderen (en er waren op zijn school vooral witte kinderen) niet met hem omgaan. Hij voelde zich als een steentje in iemands schoen. Ongewenst, irritant en lastig om mee rond te lopen. Maar wanneer hij Kylie, Jiah en Nev ontmoet, lijkt daar verandering in te komen. Kylie zit in een rolstoel, Jiah is sterk in wiskunde maar gelijktijdig een nerd en Nev blinkt vooral uit op sportief vlak. Wanneer Tune plots vleugels krijgt en te weten komt dat hij de enige blijkt te zijn die de wereld kan redden van mysterieuze wezens, zijn het die vrienden die samen met hem de waarheid ontdekken en het gevaar overmeesteren. Dit verhaal, waarin diversiteit en inclusie een bela…Lees verder

Over Lenny Henry

CC BY 3.0 - Foto van/door mynewsdesk

Lenworth George (Lenny) Henry (Dudley, West Midlands, 29 augustus 1958) is een Britse acteur, entertainer en stand-upcomedian.

Biografie

Henry groeide op in een gezin van zeven kinderen. Hij maakte zijn opwachting in New Faces TV talent show in 1975 en won er verschillende prijzen.

Henry was tot 1981 een van de vaste gezichten in de spraakmakende kinderontbijtshow Tiswas

Daarna was hij met Tracey Ullman en David Copperfield te zien in het comedyprogramma Three Of A Kind. In 1984 kreeg Lenny Henry z'n eigen show waarin hij onder andere Michael Jacksons Thriller parodieerde. Inclusief onderbrekingen liep de Lenny Henry Show negentien jaar.

Henry was van 1984 tot 2010 getrouwd met Dawn French, die hij bij The Comic Strip ontmoette. In 1991 adopteerden zij hun dochter Billie. Allebei verlenen ze regelmatig hun medewerking aan de inzamelingsacties van de BBC voor kansarme kinderen…Lees verder op Wikipedia