Daisy
Nederlands

De jongen met vleugels

Lenny Henry (auteur)
+1
De jongen met vleugels
×
De jongen met vleugels De jongen met vleugels

De jongen met vleugels

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op een dag krijgt Tunde (12) vleugels, en ontdekt hij dat hij de enige is die de aarde kan redden van de ondergang. Gelukkig staat zijn bijzondere vriendengroep klaar om hem te helpen. Met zwart-wittekeningen.
Onderwerp
Superhelden
Titel
De jongen met vleugels
Auteur
Lenny Henry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boy with wings
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
4:02
Oorspr. uitgever
Veltman Uitgevers
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a480613

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een inclusief superheldenverhaal over vriendschap, een spannende geheime missie en gepest worden. Als de twaalfjarige Tunde opeens vleugels krijgt en erachter komt dat hij de enige is die de aarde van de ondergang kan redden, is school ineens het minste van zijn problemen. Gelukkig staat zijn bijzondere vriendengroep klaar om hem te helpen, en dankzij zijn nieuwe krachten kan Tunde letterlijk grote hoogten bereiken. Wat maakt het nog uit dat hij op school gepest wordt? ‘De jongen met vleugels’ is vlot geschreven met een speelse typografie. Met enkele zwart-witillustraties, aan het einde van het verhaal volgt nog een korte scifi comic in zwart-wit. Vanaf ca. 11 jaar. Sir Lenny Henry (1958) is een bekende Britse komiek, schrijver, filantroop en acteur. Hij is de medeoprichter van de liefdadigheidsinstelling Comic Relief en is een groot voorstander van diversiteit. ‘De jongen met vleugels’ is zijn eerste jeugdtitel.

De jongen met vleugels

De twaalfjarige Tune is een geadopteerde jongen met een andere huidskleur en een haakneus. Hij doet op school werkelijk zijn best om vrienden te maken maar dat kent aanvankelijk weinig succes. Hij leek gewoon nergens bij te passen, en door zijn gitzwarte huid en krullende haar wilden veel van de witte kinderen (en er waren op zijn school vooral witte kinderen) niet met hem omgaan. Hij voelde zich als een steentje in iemands schoen. Ongewenst, irritant en lastig om mee rond te lopen. Maar wanneer hij Kylie, Jiah en Nev ontmoet, lijkt daar verandering in te komen. Kylie zit in een rolstoel, Jiah is sterk in wiskunde maar gelijktijdig een nerd en Nev blinkt vooral uit op sportief vlak. Wanneer Tune plots vleugels krijgt en te weten komt dat hij de enige blijkt te zijn die de wereld kan redden van mysterieuze wezens, zijn het die vrienden die samen met hem de waarheid ontdekken en het gevaar overmeesteren. Dit verhaal, waarin diversiteit en inclusie een bela…Lees verder