Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wie rijdt?

Leo Timmers (auteur)
+1
Wie rijdt?
×
Wie rijdt? Wie rijdt?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Allerlei dieren laten zien in welk vervoermiddel zij het liefst rijden. Oblong prentenboek met paginagrote illustraties in heldere kleuren en weinig tekst. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Vervoermiddelen
Titel
Wie rijdt?
Auteur
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2021 | Andere uitgaven
[30] p. : ill.
ISBN
9789045126746 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit bijna vierkante kartonboekje kan de lezer raden wie er in de stoere auto's rijden: wie rijdt er in de flitsende racewagen, de tractor, de knalroze cabriolet of in de glimmende rode brandweerwagen? Enkele dieren waaruit gekozen kan worden (waarbij kleding en accessoires hulp bieden bij de keuze) staan op de linkerbladzijde en het vervoermiddel op de rechterbladzijde, steeds op een witte of een wisselende, felle achtergrondkleur. De tekst, kort en duidelijk, ondersteunt de illustratie. De illustraties zijn vrolijk en laten aangeklede dieren zien die grappig getekend zijn: Giraf zwetend in haar roze tennispakje, Olifant in zijn brandweeruniform en Haas als snelle coureur. Op de laatste bladzijde stijgt een vliegtuig op met Ooievaar erin, op weg naar Afrika! Grappig verhaal om met kinderen te bekijken en de geluiden van de vervoermiddelen na te doen. Heruitgave als kartonboek, met buigzame kartonnen pagina's; eerder o.a. verschenen als gewoon prentenboek en in editie met pop-ups. V…Lees verder

Wie rijdt? (pop-up)

Nu is er een speelse pop-upversie verschenen van het heerlijk stoere autoboek 'Wie rijdt?'. Op de linkerpagina komen telkens vier dieren aandraven met elk een sleuteltje in hun hand. Op de rechterpagina staat dan een vervoermiddel klaar en je mag raden wie gaat rijden met de brandweerwagen, de limousine, de racewagen, de tractor, de cabriolet of de jeep. Enne ... wie vliegt met het vliegtuig? Trek aan het flapje en de voertuigen springen uit de pagina met hun bestuurder achter het stuur. De geestige, goed herkenbare dierenfiguren staan dynamisch afgebeeld tegen een wit vlak en lijken volume te hebben, terwijl de wagentjes tegen een felgekleurde achtergrond echt in beweging kunnen komen. De eenvoudige opzet en de herhaling van het simpele zinnetje 'Wie rijdt met ...' spreken aan. Een aantrekkelijk en kleurrijk geheel!

Over Leo Timmers

Leo Timmers (Genk, 12 februari 1970) is een Vlaams jeugdauteur en illustrator.

Leven

Door zijn dyslexie las Timmers tijdens zijn jeugd meer strips dan boeken. Als gevolg begon hij op zijn achtste zelf stripverhaaltjes te tekenen en te schrijven. Later studeerde hij Publiciteit en Grafische Vormgeving en na zijn studies begon hij als zelfstandig illustrator. Toen hij met zijn gezin naar Brussel verhuisde, schreef hij ook de eerste teksten bij zijn prentenboeken.

Werk

In 1993 debuteerde Leo Timmers als illustrator met Ted en Netje van Agnes Verboven. Zijn cartooneske tekenstijl kenmerkt zich door humor, vorm en kleur en daardoor springen zijn illustraties meteen in het oog. Zijn felgekleurde prenten en scherp afgelijnde figuren passen dan ook bij de humoristische ondertoon van zijn verhalen. Zijn originele stijl is het resultaat van een langdurig proces van wikken en wegen en verschillend…Lees verder op Wikipedia