Dvd
Engels
Een geheim anti-terreurteam moet gevaarlijke opdrachten uitvoeren
Titel
Deadline. Het complete seizoen
Prf,zac
Leon Voorberg Alwien Tulner Derek de Lint
Taal
Engels
Uitgever
Vara, 2008
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 600 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
9789063011291

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De actieserie 'Deadline' volgt een geheim Nederlands anti-terreurteam, dat gevaarlijke opdrachten uitvoert en daarbij op de grens van de wet opereert. Het team is opgericht door de minister van Veiligheid uit ontevredenheid met bestaande diensten, zoals de AIVD, en krijgt te maken met zaken als een bomaanslag, spionage en gijzeling. Ook de persoonlijke verhalen van de teamleden spelen een rol. Acteurs zijn onder meer Leon Voorberg, Alwien Tulner, Nasrdin Dchar en Derek de Lint. Eric van der Velden (Algemeen Dagblad 30-1-'09): '(...) Eigentijdse pief-paf-poef. Het verteltempo ligt hoog. De strijd tegen het terrorisme wordt gevoerd met de modernste technologie. Alles is fantasie, maar wel met een 'heel degelijke research'. Het camera-oog van De Lint zou bijvoorbeeld technisch kunnen, dat is uitgezocht.' Seizoen 1 bevat 12 afleveringen op 3 dvd's, met als extra een spel.

Over Leon Voorberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Leon Voorberg

Leon Miquel Alexander Voorberg (Alkmaar, 1969) is een Nederlands acteur. Hij groeide op in Schoorl en woont afwisselend in Amsterdam en Berlijn.

Leven en werk

Voorberg studeert in 1999 af aan de Acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zijn debuut als professioneel toneelspeler maakt hij een paar maanden later bij Toneelgroep Amsterdam. Bij dit gezelschap speelt hij ruim 15 jaar in voorstellingen van onder meer Ivo van Hove, Gerardjan Rijnders en Eric de Vroedt. Incidenteel werkt Voorberg mee aan producties bij andere gezelschappen als Het Toneelhuis in Antwerpen en Teatr Rozmaitosci in Warschau. In 2012 verruilt hij op eigen initiatief zijn vaste aanstelling bij Toneelgroep Amsterdam voor een freelancebestaan.

Naast zijn optreden in het theater is Voorberg werkzaam als film- en televisieacteur. Hij speelt gastrollen in onder meer Grijpstra & De Gier, Spangen, Baantjer en Keyzer &…Lees verder op Wikipedia