Boek

Leon Zijlmans (auteur)

80 jaar DAF-historie op kaart in beeld gebracht /
80 years of DAF history captured in postcards

In tien hoofdstukken wordt de geschiedenis van dit grootste Nederlandse automerk beknopt beschreven. Voor de afbeeldingen, die het belangrijkste bestanddeel van dit volledig in kleur uitgevoerde boek vormen, is vrijwel uitsluitend gebruikgemaakt van origineel fabrieksmateriaal (hoofdz
DAF
Leon Zijlmans
Meertalig, Nederlands, Engels
Zaltbommel: Aprilis, 2007
191 p. : ill.
Aantekening
Teksten in het Nederlands en het Engels
657.72 (SISO)

Besprekingen

Populair, geïllustreerd boek (in kleur en zwart-wit) over het reclamemateriaal (lees ansichtkaarten), dat door autofabrikant DAF in de loop der jaren gebruikt werd om hun product aan de man (en vrouw) te brengen. Een deel van het boek (ca. 30%) betreft de personenauto's die DAF in de jaren 1959 tot 1975 produceerde, het overige deel gaat over de vrachtwagens, autobussen en militaire voertuigen, die DAF maakte en maakt. De bijna tweehonderd ansichtkaarten zijn in het boek op ware grootte afgebeeld. De illustraties worden begeleid door een tweetalige tekst (Nederlands en Engels), tevens bevat het boek een kort overzicht, ook tweetalig, van de historie van DAF. De verzorgde uitgave zet aan tot het gaan verzamelen van ansichtkaarten.