Boek
Nederlands

De grote boze wolf

Leonie Kooiker (auteur), Egbert Koopmans (illustrator)
Evie wil graag met de verkleedkleren spelen. Ze moet van mama eerst een verhaal bedenken. Haar zus en vriendinnen mogen meedoen. AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 3
Titel
De grote boze wolf
Auteur
Leonie Kooiker
Illustrator
Egbert Koopmans
Taal
Nederlands
Editie
1e herz. dr.
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007 | Andere uitgaves
23 p. : ill.
ISBN
9789027601599

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 39 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Evie wil graag met de verkleedkleren spelen. Dat mag van haar moeder alleen als ze eerst een toneelstuk bedenkt. Evie vraagt Noa, Pien en Linda om mee te doen. Jongens mogen niet meedoen, maar daar denkt de broer van Pien anders over. Eerste leesboekje op AVI-E3 uit de 'Zonnetjes'-serie* voor kinderen die bij aanvang van het aanvankelijk lezen in groep drie alle letters en de mkm-woorden kunnen lezen. Dit deeltje hoort bij kern acht met het thema 'op het podium'. Korte, enkelvoudige zinnetjes bestaande uit begrijpelijke woordjes. Elke zin begint op een nieuwe regel. Gebruik van hoofdletters en alle leestekens. Hoofdstuktitels staan vet gedrukt. Een groot, schreefloos lettertype, een ruime interlinie en een wisselende regellengte zorgen voor een rustige bladspiegel. De pagina's zijn genummerd. De tekst staat over het algemeen tegen een witte achtergrond. De paginagrote, karikaturale kleurenillustraties verluchtigen het verhaal en geven er vaart aan. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Leonie Kooiker

CC BY 3.0 - Foto van/door H. Kooyker

Leonie Kooiker (pseudoniem van Johanna Maria (Mieke) Kooyker-Romijn) (Markelo, 20 oktober 1927 - Papendrecht, 16 april 2020) was een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Loopbaan

Kooiker werd geboren in Markelo en doorliep het gymnasium. Ze publiceerde voor het kindertijdschrift Kris Kras, voordat zij haar eerste boek uitgaf (Het malle ding van bobbistiek). Dit boek kreeg direct een Gouden Griffel. Kooiker had een voorkeur voor verhalen waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar heen lopen. De personages in haar boeken zijn gewone kinderen die in spannende situaties terechtkomen.

Bibliografie

  • 1970 Het malle ding van bobbistiek (Gouden Griffel), Ploegsma
  • 1972 De boevenvangers, Ploegsma
  • 1972 De diamant van de piraat, Ploegsma
  • 1972 Het laantje met de lindeboom, Lemniscaat
  • 1973 De dochter van de schilder op de berg, PloegsmaLees verder op Wikipedia

Suggesties