Een beroemde operazangeres en een omstreden stand-upcomedian vormen een perfect glamourkoppel, maar de geboorte van een dochter zorgt voor veranderingen.
Titel
Annette
Regisseur
Leos Carax
Acteur
Adam Driver 1983- Marion Cotillard Simon Helberg
Taal
Engels
Uitgever
September Film, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
135 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836864827

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Muzikaal romantisch/psychologisch drama (2021) van Leos Carax (Les amants du Pont-Neuf). Verhaal en muziek zijn van de Amerikaanse band Sparks, de teksten mede van Carax. Met Adam Driver (Paterson, Star Wars), Marion Cotillard (De rouille et d’os ; Deux jours, une nuit) en Simon Helberg (The big bang theory). Kreeg in Cannes de regieprijs en prijs voor de beste soundtrack. Een beroemde operazangeres en een omstreden stand-upcomedian vormen een perfect glamourkoppel, gevolgd door paparazzi en aanbeden door het publiek. Maar als ze een dochter krijgen, verandert dat hun leven. Score IMDb: 6.4. Kevin Toma (Volkskrant 24-11-’21): “Het vrijwel volledig gezongen ‘Annette’ maakt indruk als ontregelend avontuur (…) Ga je mee in de vervaarlijke balanceeract tussen magie en kunstmatigheid, dan is de beloning groot’ (4 sterren). Coen van Zwol (NRC 23-11-’21): ‘eerste deel van Annette is fenomenaal: wervelend, vervreemdend, soms bizar mooi (…) Helaas loopt in dit tweede deel de lucht wat uit de b…Lees verder

Over Leos Carax

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Alexandre (Alex) Christophe Dupont (Suresnes, 22 november 1960), beter bekend onder het pseudoniem Leos Carax, is een Franse regisseur, scenarioschrijver, acteur en filmcriticus.

Biografie

Leos Carax werd in 1960 geboren in Suresnes, nabij Parijs. Zijn vader, gewezen journalist en diplomaat Georges Dupont, werd in Zwitersland geboren als de zoon van een Franse vader en een Duitse moeder en liet zich later naturaliseren tot Amerikaan. Carax' moeder, Joan Osserman, is een Amerikaans filmcriticus en dochter van Stanley Osserman, gewezen voorzitter van Dictograph Products.

Zijn artiestennaam is een anagram die zijn voornaam, Alex, combineert met Oscar, de bekende Amerikaanse filmprijs.

Carrière

Hij begon zijn carrière met het regisseren van korte films en als filmcriticus. In 1984 maakte hij met de langspeelfilm …Lees verder op Wikipedia