Boek
Nederlands

Hoe word ik een piraat in 7 dagen

Lesley Rees (auteur), Jan Lewis (illustrator)

Hoe word ik een piraat in 7 dagen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe word ik een
Piraat
in 7 dagen
Alle piraten in de dop, opgelet! De beruchte piraat kapitein Koter is op zoek naar nieuwe bemanningsleden. Als je goed oplet en zijn bevelen opvolgt, kun je in week een stoere en volleerde piraat worden die over de zeven zee mag meezeilen op zoek naar grote schatten.
Hoe word ik een piraat in zeven dagen? is een grappig en mooi bladerboek dat
Titel
Hoe word ik een piraat in 7 dagen / tekst Lesley Rees ; ill. Jan Lewis
Auteur
Lesley Rees
Illustrator
Jan Lewis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to be a pirate in 7 days or less
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-257-4208-4
Plaatsingssuggestie
658.2 (SISO) Schepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Hoe word ik een piraat in 7 dagen troont kapitein Koter je mee naar zijn eigen piratenwereld. Omdat hij een nieuwe bemanning nodig heeft, geeft hij de lezer tips om een echte piraat te worden. Verspreid over het boek worden er zeer veel knutselactiviteiten beschreven om een piratenfeestje op touw te zetten. Verder zijn er ook recepten voor piratenhapjes: van scheepsbeschuit, over kanonskogels van marshmallows, tot zeilbroodjes.

Om de jonge lezers al meteen op weg te zetten, bevat het boek een ooglapje, piratenhoed, dukaten en een oorring uit karton, naast een piratenposter om in te kleuren en verschillende stickers. De vele kartonnen voorwerpen komen nogal simplistisch en goedkoop over en getuigen van weinig inspiratie. Creatieve kinderen of ouders zullen beslist leukere dingen kunnen bedenken.Soms lijkt het overigens of er over sommige knutseltips niet echt is nagedacht. Zo heb je voor het maken van een scheepskijker twee kartonnen kokers nodig. De handleiding geeft …Lees verder