Boek
Nederlands

Alice in Wonderland

Lewis Carroll (auteur), Lisbeth Zwerger (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als Alice een haastig konijn volgt in zijn hol, komt ze terecht in een wonderlijke wereld. Bewerking van het klassieke verhaal. Vanaf ca. 11 jaar, voorlezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Alice in Wonderland
Auteur
Lewis Carroll
Illustrator
Lisbeth Zwerger
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Alice's adventures in Wonderland
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2000 | Andere uitgaven
101 p. : ill.
ISBN
9055794023 9789055794027

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'O, ik heb zo wonderlijk gedroomd', zegt Alice als het verhaal bijna uit is. 'Wonderlijk' is nog maar een bescheiden typering voor de avonturen die Alice in haar droom meemaakt en de merkwaardige dieren die ze ontmoet: de Maartse Haas, het Witte Konijn, de waterpijp rokende Rups, de Kolummer Kat, de Nepschildpad (aanvankelijk de Initiatieschildpad), de Griffioen, om er een paar te noemen. En niet te vergeten de volslagen inconsequente koning en koningin van het kaartspel. Met grote vindingrijkheid heeft Matsier de taalgrapjes van Lewis Carroll een volwaardig Nederlands equivalent gegeven. Opvallend in deze uitgave zijn de illustraties. Aan een vergelijking met die van John Tenniel en Anthony Browne valt niet te ontkomen en dan valt op dat Zwerger van Alice een eigentijds meisje heeft gemaakt en in de illustraties meer ruimte laat aan de verbeelding van de lezer. Daardoor is de sfeer van het verhaal er minder in aanwezig. De breedte van de bladspiegel vergemakkelijkt het lezen niet. Vo…Lees verder

Over Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson, (Daresbury, 27 januari 1832 — Guildford, 14 januari 1898) was een Engelse diaken in de Anglicaanse Kerk, wiskundige en logicus, die vooral bekend is geworden door zijn kinderboeken. Hij was het derde kind en de oudste zoon in een gezin van elf kinderen. In januari 1851 vertrok hij naar Oxford waar hij in 1854 cum laude in de wiskunde afstudeerde aan Christ Church. Later werd hij daar lector, tot 1881. Hij stierf op 14 januari 1898 aan de gevolgen van een longontsteking in Guildford, waar hij ook begraven werd.

Zijn beroemdste werken zijn:

  • Alice's Adventures in Wonderland (1865) (Nederlands: Alice in Wonderland)
  • Through the Looking-Glass (1872) (Nederlands: Door de spiegel of Alice in Spiegelland)
  • The Hunting of the Snark (1876) (Nederlands: De jacht op de trek/strok/slaai)

De illustraties van Sir John Tenniel…Lees verder op Wikipedia

Suggesties