Een Amerikaanse avonturier en een schrijfster ondernemen een gevaarlijke tocht door Noord-Afrika, terwijl ze zoeken naar een edelsteen van onschatbare waarde. Vervolg op Romancing the stone
Titel
The jewel of the Nile
Regisseur
Lewis Teague
Componist
Jack Nitzsche
Acteur
Michael Douglas Kathleen Turner Danny DeVito 1944-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1985
Speelduur
ca. 101 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling Nederlands, Engels, Italiaans, Frans, Grieks
EAN
8712626007326

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze avonturenfilm uit 1985 is het vervolg op Romancing the stone* met in de hoofdrollen opnieuw Kathleen Turner, Michael Douglas en Danny DeVito. Romanschrijfster Joan (Turner) en haar geliefde, de rijke avonturier Jack (Douglas) komen in Noord-Afrika terecht waar ze op zoek gaan naar een geheimzinnige edelsteen van onschatbare waarde. De Speelfilmencyclopedie geeft 2 1/2 ster: '(...) De reeds bekende personages weten niet meer te verrassen. Het scenario van Mark Rosenthal en Lawrence Konner is vlot en plezierig, maar de grappen zijn vaak nogal belegen. Briljante fotografie van Jan de Bont.'

Over Lewis Teague

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rodleen Getsic

Lewis Teague (Brooklyn, New York, 8 maart 1938) is een Amerikaans filmregisseur. Teague is vooral bekend geworden door de verfilming van Cat's Eye, een boek van Stephen King. Andere bekende werken van Teague zijn onder andere The Jewel of the Nile en Wedlock.

Filmografie (selectie)

  • Dirty O'Neil (1974)
  • The Lady in Red (1979)
  • Alligator (1980)
  • Cujo (1983)
  • Cat's Eye (1985)
  • The Jewel of the Nile (1985)
  • Collision Course (1989)
  • Navy SEALs (1990)
  • Wedlock (1991)
  • The Triangle (2001)

Externe link

  • (en)  Lewis Teague in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia