Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bijna echt gebeurd

Liane Moriarty (auteur), Monique Eggermont (vertaler)
De verhoudingen van zes volwassenen en drie kinderen zijn de dag na een gezamenlijke barbecue voor altijd dramatisch veranderd wanneer een buurman dood wordt gevonden.
Titel
Bijna echt gebeurd
Auteur
Liane Moriarty
Vertaler
Monique Eggermont
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Truly, madly, guilty
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, copyright 2022 | Andere uitgaven
511 p.
ISBN
9789400515574 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Everybody needs good neighbours

Niets is leuker dan over het buxushaagje te gluren om te kijken hoe het er bij de buren toegaat. Maar wie zit er op een papieren versie van Ramsey Street te wachten?

Kleine problemen in kleinburgerlijke gezinnen kunnen grote gevolgen hebben. Het leek een tof idee: een barbecue bij de buren. Drie koppels komen op een middag samen in een tuin, er vloeit wat drank, er worden wat pikante bekentenissen gedaan en dan gebeurt het, de kleine ramp die niemand zag aankomen, dat slippertje dat zal uitgroeien tot een joekel van een traumatische ervaring. Iedereen geeft iedereen de schuld en de wroeging is zo groot dat enkele huwelijken dreigen te begeven onder de druk.

Elk huwelijk heeft zijn zwakte, zijn geheim. Zo heeft Erika een koffer op zolder staan waar ze haar man Oliver nooit over verteld heeft. En Clementine mag dan wel tegenover haar vriendinnen bij hoog en bij laag beweren dat twee kinderen meer dan genoeg zijn, haar man Sam is niet op de hoogte en koestert nog een kinderwens. Vid en Tiffany – ja, zo heet ze echt – lijken het perfecte koppel, met een kast van een villa in de buitenwijk en vet…Lees verder

De dag na een barbecue zijn de verhoudingen tussen zes volwassenen en drie kinderen dramatisch veranderd. Clementine, getrouwd met Oscar en twee kinderen Ruby (2) en Holy (5), is een celliste die zich voorbereidt op een auditie en onder behandeling is van een psychologe. Zij heeft die avond te veel gedronken en heeft een black out. Erika en Oliver, al maanden bezig met IVF, vragen voor de barbecue aan Clementine, jeugdvriendin van Erika, of zij eiceldonor wil worden. Vid en Tiffany, die de barbecue houden in hun parkachtige tuin, hebben dochter Rachel (10) gevraagd om op Ruby en Holy te passen. Harry, de buurman met wie niemand contact heeft, wordt de volgende ochtend dood onderaan de trap gevonden. Het verhaal begint bij de uitnodiging voor de barbecue en wordt vanuit verschillende personen verteld. Dan speelt het verhaal twee maanden later en wordt de impact van het gebeuren op hun leven kort beschreven. Dit wisselt zich het hele boek door zo af. Pas ver in het verhaal wordt bekend …Lees verder