Boek
Nederlands

Sander & Sofie en het allermooiste huis

Libby Gleeson (auteur), Freya Blackwood (illustrator)
+1
Sander & Sofie en het allermooiste huis
×
Sander & Sofie en het allermooiste huis Sander & Sofie en het allermooiste huis

Sander & Sofie en het allermooiste huis

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Sander vindt zijn verhuizing niet leuk. Als hij in een van de lege verhuisdozen is gekropen, hoort hij een stem. Het meisje wil graag met hem meedoen. Oblong prentenboek met paginagrote illustraties in aquarel en krijt. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verhuizen, Wonen
Titel
Sander & Sofie en het allermooiste huis
Auteur
Libby Gleeson
Illustrator
Freya Blackwood
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Clancy and Millie and the very fine house
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Christofoor, 2010
[30] p. : ill.
ISBN
9789060386491 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Wonen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sander moet met zijn ouders verhuizen naar een groot huis. Hij voelt zich ongelukkig, verlangt naar zijn oude huis. Onafscheidelijk van zijn knuffel leert hij Sofie kennen en gaan ze met verhuisdozen bouwen. De auteur geeft het verhaal een leuke wending door het sprookje van 'De drie biggetjes' erin te verwerken. De paginagrote illustraties lopen door over twee bladzijden. Ze zijn prachtig in warme kleuren en in gecombineerde techniek van aquarel en krijt. Er zitten leuke grapjes in verwerkt en ze zijn vanuit verschillende perspectieven gemaakt. Een prentenboek in oblong formaat met als thema verhuizen, maar ook diverse soorten woonvormen en het zoeken van vriendschap. Taal en beeld vormen een perfecte balans. Vanaf ca. 4 jaar.

Sander & Sofie en het allermooiste huis

Sanders ouders verhuizen van een klein naar een heel groot huis. Sander vindt het veel te groot. Boos gaat hij de tuin in. Daar liggen  veel lege verhuisdozen. Sander schopt ertegen en kruipt in een doos. Plots komt er een buurmeisje over de tuinmuur gekropen. Samen beginnen ze met de verhuisdozen te bouwen: een toren, een trein, een huis...  En daarna vindt Sander het nieuwe huis het allermooiste.
Een eenvoudig verhaal over heimwee en over hoe een vriendje heel goed is om daaraan te verhelpen. De illustraties zijn kleurrijk en aantrekkelijk.