Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De boom van Idhunn

Licia Troisi (auteur), Paolo Barbieri (illustrator)
+1
De boom van Idhunn
×
De boom van Idhunn De boom van Idhunn
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Op zoek naar de vruchten van de Boom van de Wereld komt Sofia met een circus in Benevento terecht. Daar zou een vrucht van de Boom verborgen zijn. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
De boom van Idhunn
Auteur
Licia Troisi
Illustrator
Paolo Barbieri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'albero di Idhunn
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011 | Andere uitgaven
237 p. : ill.
ISBN
9789078345459 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sofia is een weesmeisje dat sinds kort ontdekte dat ze een Draconiaan is; een mens die de geest van een draak in zich draagt en die de wereld kan beschermen tegen de heropleving van de wyvern, een soort kwaadaardige hagedissen. Om dit te doen zoekt Sofia samen met Lidja, ook Draconiaan, en de professor, een beschermer van de Draconianen, naar de vruchten van de Boom van de wereld en moet ze vechten met de dienaars van de wyvern. In dit boek reist Sofia tegen haar zin mee naar Benevento met het circus waar Lidja in werkt. Ze voelt er zich helemaal niet thuis. Al snel blijkt dat Benevento waarschijnlijk een vrucht van de Boom verbergt, maar de vijanden van Sofia zijn de vrucht ook op het spoor. En dan wordt Sophia hopeloos verliefd... Een vlot geschreven, spannend fantasyverhaal, het tweede deel uit de fantasyreeks ‘Het drakenmeisje’*. Deze reeks is van een bestsellerauteur in Italië die nu ook (terecht) in andere landen doorbreekt. Van haar hand zijn ook de schitterende fantasyreeksen …Lees verder

Het Drakenmeisje. De boom van Idhunn

Sofia heeft sinds kort ontdekt dat ze Draconiaan is. Een mens die de geest van een draak in zich draagt en die de wereld kan beschermen tegen de heropleving van de wyvren, een soort kwaadaardige hagedis.
In deel twee reist Sofia tegen haar zin naar Benevento op zoek naar de vrucht van de boom van Idhunn. Ze stuit er op haar vijanden, die op zoek zijn naar dezelfde vrucht. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zal ze ook nog eens hopeloos verliefd worden .
Een spannend en vlot geschreven tweede deel uit de reeks van het Drakenmeisje. Deel één kon mij wel meer bekoren, omdat er meer vaart in het eerste deel zat. De tekening op de harde kaft vond ik veel mooier dan op de omslag.

Over Licia Troisi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dmitry Rozhkov

Licia Troisi (Rome, 25 november 1980) is een Italiaanse fantasyschrijfster.

Licia Troisi is vooral bekend van haar drie saga's over de Verrezen Wereld, die elk uit drie boeken bestaan. In totaal zijn er negen leesboeken over de Verrezen Wereld, één verschenen "in beeld"-boek (en één die nog moet verschijnen in het Nederlands), en meerdere graphic novels die enkel in het Italiaans zijn verschenen. Ze heeft ook bekendheid verworven met de vijfdelige reeks over het Drakenmeisje. Verder is ze in 2011 begonnen aan een nieuwe reeks, I Regni di Nashira die (nog) niet vertaald is.

Troisi werkt momenteel in Rome in het Italiaanse Ruimteagentschap. Ze studeerde af aan de Universiteit van Rome en verkocht van haar boeken al meer dan 900.000 exemplaren in Italië alleen al. Dat maakt van haar de meest succesvolle fantasyschrijfster van Italië.

Bibliografie

Licia Troisi behaalde haar dip…Lees verder op Wikipedia