Boek
Nederlands

Min gaat naar zee

Lida Dijkstra (auteur), Madeleine van der Raad (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
min woont in een ven. op een dag wil min naar zee. daar maakt ze veel mee. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zeemeerminnen
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Min gaat naar zee
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Madeleine van der Raad
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018 | Andere uitgaven
28 p. : ill.
ISBN
9789020618587 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit leesboek uit de serie ‘Lees lees lees’* richt zich op beginnende lezers met AVI-Start, na 5 weken leesonderwijs. Het bevat een ‘echt’ verhaal, waarin Min de zeemeermin op reis gaat naar zee. Hier maakt ze nieuwe vrienden en beleeft ze verschillende kleine avonturen. Het verhaal bestaat uit korte regels tekst, spreekballonnen en losse woorden die ondersteund worden door zacht ingekleurde, vriendelijke illustraties. De tekst kent korte en lange klinkers en bevat (incidenteel) dubbele medeklinkers bij de werkwoords-t. Kinderen kunnen met dit boek ervaren hoe leuk lezen is. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Alida Wietske (Lida) Dijkstra (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft daarnaast enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Dijkstra schrijft in het Nederlands en het Fries, en vertaalt zelf haar boeken van de ene naar de andere taal. Haar Nederlandse boeken komen uit onder de naam Dijkstra, de Friese onder de naam Dykstra.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om een studie aan de Reinwardt Academie te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze con…Lees verder op Wikipedia

Suggesties