Boek
Nederlands

Lien, gezond gulzig : lichte recepten voor zonnige dagen : lente, zomer

Lien Willaert (auteur)
+1
Lien, gezond gulzig : lichte recepten voor zonnige dagen : lente, zomer
×
Lien, gezond gulzig : lichte recepten voor zonnige dagen : lente, zomer Lien, gezond gulzig : lichte recepten voor zonnige dagen : lente, zomer

Lien, gezond gulzig : lichte recepten voor zonnige dagen : lente, zomer

Na 'Liens Lichte Klassiekers' en 'Gezond gulzig (herfst/winter)' haalt Lien Willaert haar trukendoos boven om via kleine ingrepen nu ook haar zomerse recepten minder calorierijk en vooral veel gezonder te maken. Uiteraard opnieuw zonder in te boeten aan smaak. Want zeg nu zelf: in de lente en zomer doen we allemaal om ter hardst ons best om er zo slank mogelijk uit te zien, maar tegen een aperitie
Onderwerp
Dieetgerechten
Titel
Lien, gezond gulzig : lichte recepten voor zonnige dagen : lente, zomer
Auteur
Lien Willaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2016
191 p. : ill.
ISBN
9789089316110 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.55 (SISO) Diëten ; Vermageringsdiëten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Vlaamse Lien Willaert (presentatrice, filmregisseur, journaliste, mediafiguur) schreef dit kookboek met lichte recepten voor zonnige dagen. Met medewerking van Food2Know, centraal aanspreekpunt over en adviserend in onder andere voeding en gezondheid. De auteur steekt haar relatie met calorieën niet onder stoelen of banken maar schuwt goed en lekker eten niet. Ze geeft wel recepturen die zo laag mogelijk in calorie-hoeveelheid zijn. Veel BBQ-recepturen met internationale en exotische elementen. En de voedingswaarden worden vermeld: calorieën, vetten, eiwitten, koolhydraten en vezels. Het boek ademt vrolijk, is licht vormgegeven, biedt familiebeelden en aantrekkelijke gerechten. Na de inleidende gedeeltes volgen recepten voor Bijgerechten, Ontbijt, Vis, Veggie, Vlees en gevogelte, Dessert en Texmex-feest. Met index op ingrediënt. Een aantrekkelijk kookboek met zomerrecepturen.

Over Lien Willaert

Annelien (Lien) Willaert (Roeselare, 4 februari 1976) is een Vlaamse presentatrice, filmregisseur, journaliste en mediafiguur.

Biografie

In 2004 presenteerde Willaert op Vitaya ‘Vlaanderen Culinair’, ze werkt als journaliste voor Elle en draaide een aantal kortfilms, zoals ‘De Ketchupsong’ met o.a. Hilde Van Mieghem.

Na de bevalling van haar dochter, Anna, schreef ze een dieetboek 'Mijn man is op dieet... maar hij weet het niet' waarin Willaert uitlegt hoe je kan diëten zonder aan smaak in te boeten. Op 11 oktober 2010 gaf Willaert een nieuw boek uit, 'Mijn kind eet gezond... maar weet het niet' waarin ze uitlegt hoe je kinderen alles kan leren eten.

In het najaar van 2011 kwam ze terug op de Vlaamse buis met een programma over haar eerste boek, 'Het Caloriecomplot'.

Privéleven

Willaert is sinds 2002 getrouwd met Jan Verheyen. Samen he…Lees verder op Wikipedia