De geur van regen

Lieneke Dijkzeul (auteur)
+1
De geur van regen
×
De geur van regen De geur van regen

De geur van regen

In de reeks:
Genre:
Nadat twee vrouwen met rood haar na elkaar slachtoffer zijn geworden van een brute aanslag, probeert Paul Vegter de daders te vinden.
Titel
De geur van regen
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Ambo, 2011 | Andere uitgaven
269 p.
ISBN
9789041417688 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee vrouwen worden tijdens een hete zomer na elkaar het slachtoffer van een aanslag. Rechercheur Renée overleeft wonderwel, al is ze voor het leven getekend; de tweede vrouw is dood. Er lijkt geen enkel verband te bestaan tussen de twee, hetzij dat ze allebei roodharig zijn. Vegter, Talsma, Brink en hun collega’s moeten de dader zien te vinden, iets dat een onmogelijke opdracht lijkt. In een sobere stijl en met korte, krachtige zinnen beschrijft de auteur heel treffend de karakters en gevoelens van de driedimensionale personages, evenals hun omgeving en hun sociale context. De sterke plot is vanuit tal van perspectieven opgebouwd (slachtoffers, rechercheurs, de dader). Hoe dramatisch de inhoud ook is, een subtiele vorm van humor is nooit veraf. Romantiek, goed nieuws en hoop krijgen eveneens een plaatsje, naast egoïsme en koude berekening. Deze evenwichtige, meeslepende en aangrijpende Nederlandse literaire thriller is een must voor de liefhebbers van de Scandinavische equivalenten. …Lees verder

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter (1979). Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd geno…Lees verder op Wikipedia