Boek
Nederlands

Een vorm van verraad

Lieneke Dijkzeul (auteur)
+1
Een vorm van verraad
×
Een vorm van verraad Een vorm van verraad

Een vorm van verraad

In de reeks:
Genre:
Inspecteur Paul Vegter bereidt zich voor op zijn huwelijk met een collega, krijgt dreigbrieven en er wordt een aanslag op hem gepleegd.
Titel
Een vorm van verraad
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2021 | Andere uitgaven
280 p.
Verschijningsdatum
12-05-2021
ISBN
9789026355318 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inspecteur Vegter is zich aan het voorbereiden op zijn huwelijk met collega Reneé. Helaas krijgt hij kort voor de huwelijksdag een aantal keren dreigbrieven thuis. Op een nacht wordt zijn huis beschoten en neemt de zaak een ernstige wending. Vlak voor de trouwdag denkt het team een verdachte te hebben opgepakt, maar meteen na de huwelijksvoltrekking breekt de hel los. Wie zit hierachter? Heel langzaam loopt de spanning op in dit verhaal. De karakters worden prachtig neergezet. Vegter vertrouwt op zijn ervaring en intuïtie, net als zijn assistent Talsma. Beide mannen zijn al door het leven getekend en weten hoever ze in een onderzoek moeten doorpakken, alhoewel er ook twijfels zijn. Reneé is de jongere assistent en de levensgezel van Vegter. Als professional is ze vaak nog ongeduldig, maar haar man weet ze wel in goede banen te leiden. De onderlinge relaties worden haarscherp blootgelegd. Je denkt dat het verhaal naar een voorspelbaar einde toewerkt, maar niets is minder waar. Het eind…Lees verder

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter (1979). Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd geno…Lees verder op Wikipedia