Boek
Nederlands

Hiep hiep voor Mol!

Lieneke Dijkzeul (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
Mol is jarig. Maar waar is de taart? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI E3
Titel
Hiep hiep voor Mol!
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789027660428 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mol is jarig, maar er zijn geen slingers, kaarten en taart. Hij besluit daar iets aan te doen. Boekje voor het aanvankelijk lezen met eenregelige zinnen en eenlettergrepige woorden, AVI-E3. Met vrolijke, vaak paginagrote afbeeldingen in kleur. Grote letter, gebruik van hoofdletters en interpunctie. Deel uit de nieuwe serie 'Maantjes'*, leesboekjes die aansluiten bij de 12 kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na ongeveer vijfentwintig weken leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes uit de methode worden gebruikt. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter (1979). Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd geno…Lees verder op Wikipedia