Boek
Nederlands

Rook in het bos

Lieneke Dijkzeul (auteur), Egbert Koopmans (illustrator)
+1
Rook in het bos
×
Rook in het bos Rook in het bos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mik ziet rook in het bos. Waar komt die rook vandaan? Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI M3
Titel
Rook in het bos
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Egbert Koopmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1991 | Andere uitgaven
14 p. : ill.
ISBN
90-276-2095-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Mik een huis zoekt, ziet hij rook in het bos die afkomstig is van een reus. De reus heeft een doos en een pet. In de doos zit koek. Zo maakt Mik een huis. De reus is dan boos. Hardkartonnen prentenboekje met twee ronde hoeken en afbeeldingen in kleur. Na negen weken leesonderwijs met de leesmethode Veilig leren lezen kunnen de kinderen deze boekjes uit de serie Maan-roos-vis zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes worden gebruikt als uit de methode. Elk boekje bevat 14 bladzijden met op elke bladzijde een kleurentekening, die extra informatie geeft en de tekst in korte zinnen zonder hoofdletters. De boekjes zijn voor beginnende lezertjes zeer geschikt.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter (1979). Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd geno…Lees verder op Wikipedia