Boek
Nederlands
Roos knipt een punt uit de maan. Beeldverhaal met afbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Roos
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1998 | Andere uitgaven
23 p. : ill.
ISBN
9027621322 9789027621320

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het boek bevat een beeldverhaal, waarin de woorden 'ik', 'maan' en 'roos' worden aangeboden in de fase van het aanvankelijk leesonderwijs. De kleurrijke illustraties ondersteunen deze woorden, die corresponderen met de woorden in de leesmethode 'Veilig leren lezen'. Het hardkartonnen boek is ook als prentenboek stevig uitgevoerd en geschikt voor kleuters, want er is veel herkenbaars in te zien, wat uitnodigt tot spontaan taalgebruik.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter (1979). Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd geno…Lees verder op Wikipedia

Suggesties