Boek
Nederlands

De politie

Ook verschenen als De politieman

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De politie
×
De politie De politie

De politie

Ook verschenen als De politieman

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wat zijn de taken van een politieagent? Lees hoe hij boeven vangt en het verkeer regelt. Met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Politie
Titel
De politie
Ook verschenen als
De politieman
Auteur
Liesbet Slegers
Uniforme titel
De politieman
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789044810035
Plaatsingssuggestie
395.74 (SISO) Beroepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Informatief prentenboek in vrij groot formaat over het beroep en de werkzaamheden van een politieman/-vrouw. Er wordt onder meer aandacht besteed aan het uniform, benodigdheden (wapenstok, handboeien etc.), verschillende vervoermiddelen (auto, motorfiets, mountainbike), regelen van het verkeer en het vangen van dieven. De tekst – beschreven vanuit het perspectief van de kleuter – is summier (ca. vijf regels per bladzijde) en op de linkerpagina afgedrukt. Daarboven staat een kleinere vierkante illustratie in dezelfde techniek als de paginagrote illustratie op de rechterbladzijde, dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache. De gestileerde tekeningen, met bolle gezichten waarbij de expressie wordt weergegeven met enkele streepjes en puntjes, vormen in combinatie met het vrolijke kleurenpalet een aantrekkelijk visueel geheel. In de illustraties is diversiteit zichtbaar. In dezelfde opzet verschenen meerdere titels. Stevige en inhoudelijk sympathieke (ongewijzigde her)uitgave voor kindere…Lees verder

De politieman

Dit informatief prentenboek geeft een duidelijk beeld van het werk van een politieman. Je krijgt wat uitleg over het uniform en de attributen, zoals de wapenstok en de handboeien en verschillende vervoermiddelen (auto, bromfiets, fiets). Natuurlijk komen de verschillende taken van een politieman ook aan bod. Je ziet hoe hij het verkeer regelt en dieven oppakt. Kleuters voelen zich aangesproken door het onderwerp en worden geboeid door dit beroep. Dit boekje, vanuit het perspectief van de kleuter geschreven, is duidelijk en bevat veel informatie. Toch is de hoeveelheid tekst beperkt tot een vijftal regels per pagina. De structuur is hier steeds hetzelfde: linkerpagina tekst, rechterpagina illustratie. Boven de tekst op de linkerpagina staat nog een kleine vierkante prent die de tekst nog wat ondersteunt. De boeken van Liesbet Slegers zijn altijd aantrekkelijk. De grote illustraties in een eenvoudige stijl scheppen sfeer en trekken de aandacht. Het bijna vierkante formaat ligt goed in d…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia