Boek
Nederlands

De wielrenner

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De wielrenner
×
De wielrenner De wielrenner
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een wielrenner moet hard trainen, gezond leven en goed eten. Hij moet zich voorbereiden op wedstrijden. Prentenboek met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren over het leven van een wielrenner. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Wielrennen, Beroepen
Titel
De wielrenner
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825640 (hardback)
Plaatsingssuggestie
618.54 (SISO) Beroepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bijna vierkant informatief prentenboek over de wielrenner en de sport die hij beoefent. Actueel natuurlijk nu de Tour start in Utrecht. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de uitrusting, de training, voorbereiding en natuurlijk de wedstrijd. De beschrijvende tekst (sluit niet altijd aan bij de jonge doelgroep met woorden als mecanicien, podiumdames, koersschoenen, krachttraining etc.) is op de linkerpagina afgedrukt. Daarboven staat een kleinere illustratie met woorden en plaatjes uit de tekst in dezelfde techniek (dik omlijnde figuren, ingekleurd met gouache) als de paginagrote illustratie op de rechterbladzijde. De gestileerde tekeningen, met bolle gezichten, waarbij de expressie weergegeven is met enkele streepjes en puntjes, vormen in combinatie met het vrolijke kleurenpalet een aantrekkelijk visueel geheel. In dezelfde opzet verschenen al vele titels. Met wat toelichting van de voorlezende volwassene geeft deze stevige en inhoudelijk sympathieke uitgave veel informatie aan d…Lees verder

De wielrenner

Prentenboek over het beroep van wielrenner. Om wielrenner te worden heb je eerst en vooral een uitrusting nodig waarmee je gemakkelijk kan fietsen en een professionele fiets. Om in topvorm te zijn moet de renner zijn lichaam goed verzorgen. Hij eet gezond, doet aan krachttraining en rijdt met andere renners in een ploeg. Bij de ploeg horen ook een ploegleider, een mecanicien, een masseur en een verzorger. De ploeg heeft een ploegbaas en een volgwagen met de fietsen. Meestal gaan de renners naar een warm land om te trainen, zo ondervinden ze waar ze extra moeten voor trainen, hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren. Informatief prentenboek over wat er allemaal nodig is om een profwielrenner te worden. Het is best leerrijk en volledig. Een beetje een contrast met de kinderfiguurtjes die voor wielrenners moeten doorgaan.


Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia