Boek
Nederlands

Hallo! : wij zijn Karel en Kaatje

Liesbet Slegers (auteur)

Hallo! : wij zijn Karel en Kaatje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Jubileumuitgave waarin Karel en Kaatje kleine avonturen beleven. Ze bakken koekjes, gaan naar de winkel en werken in de tuin. Na elk verhaal volgen spelletjes, leerzame opdrachten of praktische informatie. Groot formaat prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Hallo! : wij zijn Karel en Kaatje
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[92] p. : ill.
ISBN
9789044821925 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dagelijks leven (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kloek, feestelijk jubileumboek ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van Karel en de tiende van Kaatje, met vier nieuwe frisse verhalen waarin het ondernemende duo in de tuin helpt, naar de winkel gaat, koekjes bakt en op baby Bas past. Achter ieder verhaal zijn bovendien zes extra pagina’s leuke creatieve en leerzame doe- , ontdek- en speeltips aanschouwelijk gemaakt, zoals plantjes zaaien, afval sorteren, winkeltje spelen, neusje snuiten, enz. De begrijpelijke tekst is geschreven vanuit het perspectief van peuters en kleuters. De duidelijke zwarte belijning, de kinderlijke expressie en de uitwerking in felle, vrolijke kleuren maken de schilderingen zeer herkenbaar en vormen een eenheid met de tekst. Verzorgde, stevig gebonden, rechthoekige uitgave op royaal formaat en gedrukt op zwaar papier. Aantrekkelijk, fleurig omslag met glanzende afbeeldingen van de twee jubilarissen. Toegankelijk en stimulerend prentenboek, afgestemd op de leefwereld van peuters en kleuters. Door het g…Lees verder

Hallo! Wij zijn Karel en Kaatje

Karel en Kaatje zijn twee figuren die al lang gekend zijn bij jonge kleuters. In dit boek vinden we vier nieuwe verhalen, die toch wel op elkaar aansluiten. In het eerste verhaal helpt Karel zijn papa in de moestuin. Daarna, tijdens het tweede verhaal, komt Kaatje spelen en gaan ze met Kaatjes mama naar de winkel ingrediënten voor koekjes kopen. In het derde verhaal maken ze deze koekjes. Daarna, in verhaal nummer vier, is Kaatje weer thuis waar ze op haar kleine broertje Bas past. Na elk verhaal komen er leuke en leerrijke extra’s: speeltips die soms verpakt zijn als verhaaltje, pedagogische tips die kinderen zelfstandig dingen aanleren (zoals een jas aantrekken, een broek sluiten, je neus snuiten ...), leuke dingen om samen met je ouders te doen, ... De tekeningen in het verhaal zijn heel erg basic, zoals we ze van Liesbet Slegers kennen. Het kleurgebruik is zoals altijd ongenuanceerd, wat kleine kinderen wel aanspreekt. Maar de tekeningen blijven erg statisch. Om beweging weer t…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia