Het kindje in de stal

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Het kindje in de stal
×
Het kindje in de stal Het kindje in de stal

Het kindje in de stal

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Lang geleden zijn Jozef en Maria op weg naar de stad Bethlehem. Het is een lange reis en als ze onderweg slapen in een warme stal, wordt daar hun kindje Jezus geboren. Eenvoudige, moderne hervertelling van het kerstverhaal. Oblong prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties in losse penseelstreken. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Het kindje in de stal
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
8e dr.
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2020 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789068229950 (2016)
Plaatsingssuggestie
Kerstmis (ZIZO) (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lief prentenboek in oblong formaat waarin het kerstverhaal op eenvoudige, maar moderne wijze wordt herverteld. Het in aansprekend Nederlands geschreven verhaal beperkt zich tot de essentie: Maria en Jozef op weg naar Bethlehem; het wordt donker, nergens is een rustplaats te vinden; in een stal kunnen ze gaan slapen; 's nachts wordt Jezus geboren - een kribbe wordt zijn wiegje; herders en koningen volgen een ster en komen het pasgeboren kindje bezoeken; de herders geven Jezus een knuffel, de koningen geven cadeautjes. De moraal van het verhaal: als jij met Kerstmis een cadeautje krijgt, dan is dat ook een beetje van Jezus, omdat deze jarig is. De tekst, in quasi-handgeschreven letters, staat telkens links in een gekleurd kader; de spontane, vrolijke illustraties staan, eveneens in een kader, op de rechterpagina. Tekst en vlotgeschilderde illustraties zijn een feest van warmte en licht. Een rijk boek, voor thuis, kinderopvang en thuis, om vaak ter hand te nemen. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia