Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hoe mijn vader zijn woorden terugvond

Liesbeth Koenen (auteur)
+1
Hoe mijn vader zijn woorden terugvond
×
Hoe mijn vader zijn woorden terugvond Hoe mijn vader zijn woorden terugvond

Hoe mijn vader zijn woorden terugvond

Genre:
Persoonlijk verslag door de taalkundige/journaliste van het revalidatieproces van haar vader die als gevolg van een herseninfarct leed aan afasie.
Titel
Hoe mijn vader zijn woorden terugvond
Auteur
Liesbeth Koenen
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
03:13
Oorspr. uitgever
Nieuw Amsterdam
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a443762
Plaatsingssuggestie
612.1 (SISO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur, taalkundige en journalist, beschrijft in dit boek de problemen die haar vader ondervond na een herseninfarct. De patiënt had als gevolg van dit infarct afasie, een aandoening waarbij de patiënt niet meer kan spreken. Vanuit haar eigen kennis, maar behoorlijk machteloos omdat het om haar eigen vader gaat, beschrijft zij het moeizame proces van herstel. Het herstel is zeer goed, maar de patiënt voelt zelf aan, dat het spreken niet meer zo automatisch gaat als vroeger. Het boek is bedoeld voor afasiepatiënten, maar vooral voor hun familieleden. Het leest heel gemakkelijk.

Over Liesbeth Koenen

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Marco Frigerio

Liesbeth Koenen (Tilburg, 11 juni 1958 - 19 augustus 2020) was een Nederlands taalkundige, wetenschapsjournalist en auteur.

Biografie

Opleiding

Koenen ging van 1970 tot 1972 naar het Henric van Veldeke College te Maastricht. Na in Oegstgeest het Rijnlands Lyceum te hebben doorlopen ging zij aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal- en Letterkunde studeren. In 1985 deed zij haar doctoraalexamen Algemene Taalwetenschap met specialisatie theoretische taalkunde. Ze studeerde af bij Hugo Brandt Corstius.

Carrière

Na haar studie deed Koenen een cursus wetenschapscorrespondentie en interviewde in dat kader de taalkundige Noam Chomsky. Het interview verscheen in NRC. Als freelance wetenschapsjournalist werd ze in 1986 medewerker van NRC Handelsblad, waarvoor zij vooral over taal en hersenen schreef. Ze kreeg …Lees verder op Wikipedia