Boek
Nederlands

Eddie het biebmonster

Liesbeth Mende (auteur), Cosh (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Pieke ontdekt een monster in de bieb. Hij eet boeken. Dat mag toch niet? Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Bibliotheken, Griezels
Titel
Eddie het biebmonster
Auteur
Liesbeth Mende
Illustrator
Cosh
Taal
Nederlands
Uitgever
Zoetermeer: Pica Educatief, 2013
28 p. : ill.
ISBN
9789089221339 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantasiefiguren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pieke haalt een boek bij de bibliotheek. Ze hoort geknaag. Het blijkt Eddie het biebmonster te zijn, bezig om alle boeken op te eten. Gelukkig neemt hij ook genoegen met tekeningen van lekkere dingen. Dit deel uit de serie 'De gestreepte boekjes'* is bestemd voor groep nul, kinderen die binnenkort naar de basisschool gaan. Het taalgebruik van dit fantasieverhaal past redelijk bij de doelgroep. Al worden er behoorlijk moeilijke woorden gebruikt (krokant gebakken schnitzel) en zijn de zinnen soms wat lang. De inhoud van het verhaal is weinig verrassend of humoristisch, waardoor het niet uitnodigt tot herhaaldelijk voorlezen. Op elke rechterpagina staat een kaderloze, bladvullende tekening, passend bij de tekst. De opzet is stripachtig. De drie vragen op de laatste pagina zijn bedoeld om de taalontwikkeling extra te stimuleren, maar ze slaan niet op de inhoud van het verhaal. Stevig uitgevoerd, met gekleurde omslagillustratie van het boeken verslindende monster voorop. Er zijn sterkere u…Lees verder

Over Liesbeth Mende

Liesbeth Mende (1975) is een Nederlandse schrijfster van Indonesische afkomst en onder meer bekend van haar debuutroman Afhaalmeisje.

Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht Dramaschrijven. Ze publiceerde in verschillende literaire tijdschriften en won in 2001 de Elle Literatuurprijs waarbij ze werd opgemerkt door een jurylid dat werkzaam was bij De Arbeiderspers. Mende doet mij denken aan de jonge Campert - Maarten 't Hart.

Externe link

  • Website Liesbeth Mende