Boek
Nederlands

Blauwe handjes

Lieve Baeten (illustrator), Riet Wille (auteur)
+1
Blauwe handjes
×
Blauwe handjes Blauwe handjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Tom en Nina samen een schilderij maken en Nina plotseling gaat fietsen, wordt Tom boos. Maar niet voor lang. Hardkartonnen prentenboek met aantrekkelijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Blauwe handjes / [ill.] Lieve Baeten ; [tekst] Riet Wille
Illustrator
Lieve Baeten
Auteur
Riet Wille
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2000 | Andere uitgaves
[12] p. : ill.
ISBN
90-6822-481-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentenboek met zes hardkartonnen, vierkante bladen met twee afgeronde hoeken over de peuters Tom en Nina, die samen een blauw schilderij gaan maken. Maar dan ziet Nina de driewieler staan en ze gaat fietsen. Tom wordt boos, wil zijn fiets terug en probeert Nina met zijn blauwe verfhanden te pakken. Dit loopt op een kliederfestijn uit, tot moeder ze met knuffels en al in bad zet. Daarna eten ze gedrieën een ijsje. De tekeningen zijn paginagroot en op de linkerpagina staan onder de illustratie steeds drie regels tekst in een dunne, schreefloze letter. Een amusant peuterboek waarin boosheid steeds in plezier omslaat. Op de vrolijke, ingekleurde krijttekeningen is het verhaal voor peuters goed te volgen en er is veel te zien, ook de knuffelaap en het -konijn spelen een eigen rol. De emoties worden op de illustraties goed weergegeven. Voorop het geelgroene omslag een kleurige illustratie van Tom, die met zijn blauwe handen de fietsende Nina wil pakken en achterop moeder, die met de in han…Lees verder

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

Lees verder op Wikipedia

Suggesties