Lotje en de heksenprinses

Lieve Baeten (auteur)
+1
Lotje en de heksenprinses
×
Lotje en de heksenprinses Lotje en de heksenprinses

Lotje en de heksenprinses

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lotje tovert haar kleine nichtje om in een heksenprinses en samen maken ze een reis op een vliegend tapijt. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Lotje en de heksenprinses
Auteur
Lieve Baeten
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, © 2018 | Andere uitgaves
[32] p. : ill.
ISBN
9789462913028 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Toveren (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De jonge heks Lotje neemt de lezer mee naar de grote heksenwereld. Lotje gaat, samen met Kleintje die voor een nachtje Heksenprinses is, op reis. Eerst reizen ze per vliegend tapijt, totdat ze Heksenmevrouw tegenkomen, die per tractor met wagen reist. Hier eten ze een hapje mee en kijken naar een circusvoorstelling. Als ze verder reizen komen ze Bootheks tegen: hier doen ze een plasje, gaan kopje onder en moeten (op)drogen. Deze stevige uitgave kent weinig tekst; het zijn de mooie, lieve en sfeervolle prenten die het hart van de kijk-lezer stelen en een verhaal vertellen waarvan je deel wilt uitmaken. De aparte manier van pagina’s afsnijden is erg aansprekend: twee zijn net wat kleiner dan de rest zodat er overlap plaatsvindt, een is bijna het dubbele waardoor de grote luchtballon van Ballonheks een verrassend uitvouweffect krijgt. Het geheel (prenten, sfeer, fantasie, heksenwereld) zorgt voor een uitgave die de fantasie prikkelt. Deze heruitgave* is een hommage aan de auteur/illustra…Lees verder

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

Lees verder op Wikipedia