Boek
Nederlands

Lotje tovert : het grote zoekboek!

Lieve Baeten (auteur)

Lotje tovert : het grote zoekboek!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Zes grote zoekplaten tonen het heksenleventje van Lotje. Ze winkelt, maakt muziek en viert haar verjaardag met haar heksenvriendinnen. Hardkartonnen prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties in zachte kleuren en zoekelementen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Lotje tovert : het grote zoekboek!
Auteur
Lieve Baeten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2011
[14] p. : ill.
ISBN
9789022325933 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Zoekboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groot, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over de activiteiten van het kleine, levendige heksje Lotje. Per spread ziet de kijker verschillende paginagrote hekseninterieurs, waarin Lotje zich duidelijk amuseert. We zien Lotje onder andere winkelen, musiceren, koken en verjaardag vieren op de levendige, zachtgetinte potloodtekeningen. Ondanks de vrij gedekte tinten waarin de tekeningen zijn uitgevoerd, straalt de enthousiaste Lotje, voor wie niets te dol is. De rommelige, zwierige sfeer op de prenten zorgt voor een echte heksenboel, waarop veel attributen zijn te herkennen die voor heksen onontbeerlijk zijn, zoals bezems, toverstafjes, spinnen, katten of enge slangen. Rond de tekeningen staan ondertitelde voorwerpen die in de tekeningen zijn terug te vinden. Dit noodt tot meermalen met aandacht de humorvolle prenten te bekijken. Zoekplatenboek met sfeervolle illustraties van de bekende, te vroeg overleden Belgische schrijfster/illustratrice. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

Lees verder op Wikipedia