Neo, Morpheus en Trinity krijgen hulp van machtige vrienden bij hun strijd tegen de machines
Titel
The matrix reloaded / written and dir. by the Wachowski brothers (Andy and Larry Wachowski)
Regisseur
Lilly Wachowski Lana Wachowski
Componist
Don Davis 1957-
Acteur
Keanu Reeves Laurence Fishburne Carrie-Anne Moss
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2003 | Andere uitgaven
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2003
Speelduur
ca. 132 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch
EAN
7321931286480

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vervolg op The Matrix* (1999) van de gebroeders Warshowski, ook dit keer weer met Keanu Reeves en Laurence Fishburne. Het derde deel van de trilogie komt in november in de Nederlandse bioscopen. Neo, Morpheus en Trinity krijgen de hulp van machtige nieuwe vrienden in hun strijd tegen de machines, die zichzelf kunnen klonen. Luc Wierts (Metro 16-5-'03): 'Na de grensverleggende kijk op realiteit en special effects in 'The matrix', waren de verwachtingen voor opvolger 'The Matrix reloaded' op zijn minst hooggespannen. De Wachowski-broers lossen die belofte in, maar er verschijnen ook barstjes in de ijzersterke format.' Groot bioscoopsucces.

Over Lilly Wachowski

CC BY 2.0 - Foto van/door Picture

Lana Wachowski (geboren als Laurence Wachowski in Chicago, 21 juni 1965) en Lilly Wachowski (geboren als Andrew Wachowski in Chicago, 29 december 1967) zijn twee zussen bekend van hun regie- en schrijfwerk voor films. Ze waren samen onder andere verantwoordelijk voor de sciencefictionfilms van The Matrix en V for Vendetta. De zussen zijn beiden transgendervrouwen.

Leven

Jeugd

De twee werden geboren in een Pools-Amerikaans gezin. Hun moeder was verpleegkundige en hun vader was zakenman. In hun kinderjaren gingen ze naar Kellogg Elementary School en later gingen ze naar Whitney Young High School waar ze hun middelbareschooltijd succesvol afrondden met een diploma. Op die school waren ze al regelmatig actief bij het produceren van theaterstukken. Daarna gingen beiden naar een andere school: Lilly ging naar Emerson College in Boston en hoewel de eer…Lees verder op Wikipedia

Suggesties