Blad­muziek
Engels

Alright, still...

Lily Allen (muziek), Jack Long (bewerker)

Titel
Alright, still...
Muziek
Lily Allen
Bewerker
Jack Long
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Wise, 2006
63 p.
Aantekening
Bezetting: piano, gitaar, zangstem
ISBN
9781846097409 (paperback)
Plaatsingssuggestie
788.42 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lily Allen is een zangeres die groot geworden is dankzij het internet. Via haar site op MySpace.com (ook al goed voor de successen van Arctic Monkeys en Panic! At The Disco) heeft Lily Allen de Britse muziekpers en hitparades voor zich weten te winnen. Dat resulteerde in het album Alright, smile… dat op 19 juni 2006 in Nederland uitkwam. Elf titels waaronder de single Smile. In een arrangement voor zang, piano en gitaar (akkoorden en diagrammen). Graad 2-3. 63 blz. Wise AM986997.

Over Lily Allen

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Higuchi from Los Angeles, CA, USA

Lily Rose Beatrice Allen (alias Lily Rose Cooper) (Hammersmith, London, 2 mei 1985) is een Britse zangeres. Ze brak in 2006 door met de single Smile.

Biografie

Lily Allen is de dochter van Keith Allen. Ze heeft een oudere zus, een jongere zus en een broer (Alfie Allen). Over die laatste gaat Allens nummer Alfie. Ze volgde les aan dertien verschillende scholen en toen ze op haar 14e naar de kostschool moest, liep ze weg. Op haar 15e ging ze definitief van school af.

Haar debuutalbum, Alright, Still, verscheen op 14 juli 2006. Ze haalde haar inspiratie naar eigen zeggen uit de muziekcollectie van haar ouders.

In april 2008 gaf Allen twee nieuwe nummers vrij op haar MySpace-pagina: The fear en I could say. Later volgden nog G.W.B en Who'd have known.

Allens tweede album It's not me, it's you kwam uit op 9 februari 2009. Op het album staan veel kri…Lees verder op Wikipedia