Boek
Engels

My thoughts exactly

Lily Allen (auteur)

My thoughts exactly

Autobiografie van de Engelse singer-songwriter Lily Allen (1985).
Onderwerp
Allen, Lily
Titel
My thoughts exactly
Auteur
Lily Allen
Taal
Engels
Uitgever
London: Blink Publishing, ©2018
343 p., [16] p. platen
ISBN
9781911600893 (hardback)
Plaatsingssuggestie
785.73 (SISO) Zangers - Groepen ; Zangers - Groepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De autobiografie tot-nu-toe begint met haar jeugd in Londen in het gezin van een acteur en filmproducer, met een oudere halfzus en jongere broer. Haar ouders scheidden toen ze zes was, maar ze kreeg een fijne stiefvader. Na veel incidenten ging ze op haar 15e voorgoed van school, had baantjes en wist steeds beter dat ze singer-songwriter wilde zijn. Maar ze ging ook steeds meer drinken en drugs gebruiken, wat leidde tot een overdosis toen haar eerste lange relatie voorbij was. Op tijd gevonden, krijgt ze later via haar vader een platencontract dat tot niets leidt. Pas als ze een manager vindt, verandert veel. Een nieuw contract werkt wel, in 2006 heeft ze met ' Smile' haar eerste nummer 1 hit te pakken. De Engelse singer-songwriter (1985) schrijft eerlijk, open en strijdbaar over haar ervaringen voor haar twee dochters zodat ze weten wat ze heeft meegemaakt en kunnen leren van haar fouten. Moedig en met zelfkritiek vertelt ze over haar verslavingen, depressies, de man die haar zeven j…Lees verder

Over Lily Allen

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Higuchi from Los Angeles, CA, USA

Lily Rose Beatrice Allen (alias Lily Rose Cooper) (Hammersmith, London, 2 mei 1985) is een Britse zangeres. Ze brak in 2006 door met de single Smile.

Biografie

Lily Allen is de dochter van Keith Allen. Ze heeft een oudere zus, een jongere zus en een broer (Alfie Allen). Over die laatste gaat Allens nummer Alfie. Ze volgde les aan dertien verschillende scholen en toen ze op haar 14e naar de kostschool moest, liep ze weg. Op haar 15e ging ze definitief van school af.

Haar debuutalbum, Alright, Still, verscheen op 14 juli 2006. Ze haalde haar inspiratie naar eigen zeggen uit de muziekcollectie van haar ouders.

In april 2008 gaf Allen twee nieuwe nummers vrij op haar MySpace-pagina: The fear en I could say. Later volgden nog G.W.B en Who'd have known.

Allens tweede album It's not me, it's you kwam uit op 9 februari 2009. Op het album staan veel kri…Lees verder op Wikipedia