Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De deal

Linda Davies (auteur)
Een diamantmijn in Vietnam dient als lokaas om een gewetenloze drugs- en wapenhandelaar ertoe te bewegen zijn Chinese handlangers te verraden.
Titel
De deal
Auteur
Linda Davies
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Wilderness of mirrors
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2000 | Andere uitgaves
318 p.
ISBN
90-245-4003-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ooit was Eva Cunningham een alerte undercoveragente, die vooral opereerde in het Verre Oosten. Daar infiltreerde ze in het drugsmilieu en ze werd er zelf het slachtoffer van. Als heroïneverslaafde raakte ze volledig overgeleverd aan een malafide zakenman uit Hong Kong, Robbie Frazer. De man wordt van allerlei verboden transacties verdacht, maar blijft ongrijpbaar bij gebrek aan bewijzen. Bij een uiterst gevaarlijke opdracht voor Frazer schiet Eva er haast het leven bij in, maar haar vroegere baas laat haar oppikken en geeft haar de kans zich te rehabiliteren. Enkele jaren later duikt een nieuwe, want volledig genezen Eva weer op. Strijdlustiger dan ooit heeft ze één hoofddoel: wraak nemen. Linda Davies kent het bankwezen van binnenuit en integreert dat goed in een levendig, aangrijpend en spannend boek, waarin de vrouwen flink hun mannetje staan. [Manu Manderveld]
De Engelse geheime dienst wil een corrupte drugs-/wapenhandelaar uitschakelen. Als lokaas dient een diamantmijn in Vietnam. De geheim agente die de handelaar in de val moet lokken, heeft eerder als koerier voor hem gewerkt, is toen verslaafd geraakt, en heeft dus alle reden om de man te haten. Alles verloopt volgens plan, totdat er problemen ontstaan rond de financiering. Bovendien blijkt er binnen de geheime dienst een lek te zijn, dat de dekmantel van de agente bekend maakt waardoor haar leven gevaar loopt. Deze bijzonder spannende thriller geeft een beeld van de diamanthandel en de manipulaties bij grote financiële transacties. Interessant om te lezen zijn de pogingen van de geheime dienst om geheim te blijven, maar financiële belangen blijken zo'n grote macht te hebben, dat niet veel geheim blijft. Een boeiend verhaal. Pocketeditie.