Drie generaties Engelse vrouwen worden allemaal onder andere omstandigheden onbedoeld zwanger.
Titel
Haar laatste woorden
Auteur
Linda Green
Vertaler
Yolande Ligterink
Verteller
Carine Francken  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last thing she told me
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
9:29
Oorspr. uitgever
Boekerij
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Roman over drie generaties Engelse vrouwen die allemaal onder andere omstandigheden onbedoeld zwanger worden en daar op hun eigen wijze en naar de mogelijkheden van hun tijd mee omgaan. Drie verhaallijnen leggen langzaam de treurige geheimen bloot: de overgrootmoeder met haar Canadees in de oorlog, de oma verkracht door een buurjongen, de aardige, wat naïeve moeder van nu met een dochter van een onbekende. Een beetje zwart-wit en voorspelbaar, meer ook spannend. Het vinden van babylijkjes in de tuin van het familiehuis is een aangrijpend gegeven en hoe de nog heel jonge vierde generatie in deze tijd van TV en sociale netwerken met de publiciteit en het verleden moet leren leven is goed beschreven. De schrijfster heeft veel ervaring en haar romans worden over het algemeen heel positief beoordeeld.

Over Linda Green

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mrs Nobody5

Linda Green, (Noord-Londen, 1970) is een Brits journaliste en schrijfster van romans en thrillers. Haar boeken zijn vertaald in twaalf talen, waaronder het Nederlands en Tsjechisch.

Leven en werk

Green werd geboren in Noord-Londen en groeide op in Hertfordshire waar ze op haar zestiende journalistiek ging studeren aan De Havilland College (sinds 1991 de Welwyn Garden City Campus of Oaklands College). Toen ze negen jaar was schreef ze haar eerste novelle, een op een pony gebaseerd tijdreisverhaal Time Machine, maar het kwam nooit tot publicatie. Vanaf haar achttiende begon ze als trainee bij het plaatselijke nieuwsblad, de Enfield Gazette. Ze werkte tien jaar als regionaal journaliste voor diverse bladen onder meer voor Birmingham Daily News en Coventry Evening Telegraph. Vanaf 1998 werkte ze als freelance journalist voor de The Guardian, The Independent on Sunday, The Times Educational Supplement, The Bi…Lees verder op Wikipedia