Makkelijk lezen
Nederlands
Een jonge vrouw geeft voor haar huwelijk haar baan op; eenmaal getrouwd merkt ze hoe tiranniek en jaloers haar man is. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
Tweestrijd
Auteur
Linda Jansma
Bewerker
Jet Doedel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2015
115 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086962150 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hanna is zeven dagen in de week thuis en doet alles wat echtgenoot Axel haar opdraagt. Op het eerste gezicht lijken ze gelukkig te zijn, maar achter de voordeur gebeuren vreselijke dingen. Als het stel nieuwe buren krijgt, van wie de vrouw bij de politie werkt, kan Hanna alles niet meer verborgen houden en komt het ware verleden van Axel aan het licht. De buurvrouw moet haar ontdekkingen duur betalen en Hanna komt tot een onverwachte daad. Goed geschreven en geloofwaardig verhaal, met een sterke plot en niet te veel personages. De roman maakt deel uit van de reeks ‘Misdadig’, thrillers in eenvoudig Nederlands. De bewerking neemt op geen enkele manier iets weg van de adembenemende spanning. De auteur deed uitvoerig research naar huiselijk geweld en baseerde haar verhaal op de ervaringen van vier vrouwen. Opgebouwd in korte hoofdstukken die zijn voorzien van dag en datum, en zijn verdeeld in korte tekstblokken. Royale, heldere druk, duidelijke schreefloze letter. Voorzien van het keurme…Lees verder

Over Linda Jansma

Linda Jansma (19 oktober 1967) is een Nederlandse schrijfster van thrillers.

Zij groeide op in Amsterdam, verhuisde op haar dertiende naar Almere maar trok zich in 2018 terug in een dorp in Friesland waar zij nu nog steeds woont. In 2009 stuurde zij haar manuscripten naar diverse uitgeverijen, waarna het niet lang duurde voordat ze in 2010 met haar eerste thriller Caleidoscoop debuteerde bij uitgeverij De Crime Compagnie (voorheen Verbum Crime). Met dit boek won ze de Schaduwprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut.

Naast de Schaduwprijs werd haar boek Schuilplaats verkozen tot Beste Vrouwenthriller 2013, en stond zij op de longlist van zowel de Gouden Strop als de Diamanten Kogel. Naast auteur is Linda Jansma ook tekstschrijfster en beoordeelt zij manuscripten.

Op 1 oktober 2015 maakte producent Incredible Film bekend dat regisseur Diederik van Rooijen het boek Verbroken zal gaan verfilmen.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties