Boek
Nederlands

Off piste

Linda Van Rijn (auteur)
Tijdens een wintersportvakantie van een groep vrienden krijgt een van hen een ongeluk met haar snowboard en belandt in coma. Er lijkt opzet in het spel te zijn.
Titel
Off piste
Auteur
Linda Van Rijn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Baarn: Marmer, 2015 | Andere uitgaves
Verschijningsdatum
22-10-2015
ISBN
9789460682742 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nicolette, Saskia en Judith gaan al jaren met hun partners op skivakantie. Peter hoort ook al eeuwen bij het vriendengroepje, maar heeft, na een relatie met de zus van een van de vrienden, een nieuwe vriendin. Op de kennismakingsavonden viel ze bij iedereen in de smaak, dus werden ze beiden meegevraagd naar het Oostenrijkse Saalbach. Daar wordt echter al snel duidelijk dat gebeurtenissen uit hun gemeenschappelijke schoolverleden een weerslag hebben in het heden, zodat de irritaties omslaan in spanningen. Voor de lezer wordt duidelijk dat één van hen gepest wordt, maar wie en door wie?
Tijdens het skiën loopt het fout en raakt Nicolette, de gangmaakster van de groep, in een coma. Haar zus vliegt over uit Nederland en een plaatselijke rechercheur ontdekt dat er iets aan de hand is met haar snowboard. Is het toeval of heeft iemand ermee geknoeid?
Off piste is al de derde skithriller van Van Rijn, maar het is niet haar beste. Het eerste deel kabbelt lekker weg, met veel vakan…Lees verder
Tijdens de wintersportvakantie van vier bevriende stellen die elkaar al kennen sinds hun jeugd krijgt een van hen een ongeluk met haar snowboard en belandt in coma. De politie ontdekt al snel dat er opzet in het spel is en start een onderzoek dat zich richt op de vriendenclub. Maar omdat ze elkaar al zo lang kennen, lijkt het onwaarschijnlijk dat een van hen de dader is. Eenvoudig, tamelijk voorspelbaar verlopend verhaal dat vooral veel gezelligheid uitstraalt in een sfeer die iedere vriendenclub kent. Ogenschijnlijk vindt iedereen elkaar leuk, maar onderhuids zijn er spanningen. De details die nodig zijn voor de ontknoping worden echter tamelijk opvallend in het verhaal weggestopt zodat een ervaren lezer van spannende boeken halverwege de afloop al ziet aankomen. Het taalgebruik is eenvoudig, de dialogen alledaags, de karakters stereotiep.