Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hotel Tussentijd

Lisa Boersen (auteur), Hilde Herman (verteller)
+1
Hotel Tussentijd
×
Hotel Tussentijd Hotel Tussentijd
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hotel Tussentijd is een plaats waar je terecht kan komen als je je zó erg schaamt dat je je op de wc verstopt en daar het liefst voor eeuwig zou blijven. Wie in het hotel terechtkomt krijgt één dag en één nacht om moed te verzamelen om toch weer verder te gaan.
Onderwerp
Dapper zijn
Titel
Hotel Tussentijd
Auteur
Lisa Boersen
Verteller
Hilde Herman  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011 | Andere uitgaves
1 cd
Speelduur
3:13
Oorspr. uitgever
Gottmer
Aantekening
Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit verhaal begint met de introductie van de vier belangrijkste personages, die zich allen op een toilet bevinden: Bibi, een meisje dat soms liegt om vrienden te maken, de minister van Financiën, de chique mevrouw Kokkeltje en het dikke jongetje Melvin. Zij zitten zich daar om uiteenlopende redenen te schamen. En bij alle vier gebeurt er iets volkomen onverwachts: ze worden getransponeerd naar een onbekende plek, een hotel waar ze een dag en nacht zullen verblijven en verschillende opdrachten moeten uitvoeren. Doel is de reden waarom ze zich zo diep schamen onder ogen te zien en te proberen ermee om te gaan. In het derde en laatste deel wordt beschreven hoe het de vier is vergaan na hun terugkeer naar hun gewone leven. Het fantasierijke verhaal wordt met vaart en humor verteld. En hoewel voorzien van een duidelijke boodschap, is het niet moralistisch. Iedere lezer kan zich spiegelen aan de personages, want iedereen doet of overkomt wel eens iets, waardoor hij of zij door schaamte bekr…Lees verder

Hotel Tussentijd

Op een onbekende bestemming ligt Hotel Tussentijd, het hotel bij uitstek voor mensen die overlopen van schaamte, die rood aanlopen en zich liever voor eeuwig willen verstoppen.
Bibi, Melvin, mevrouw Kokkeltoren en de minister van Financiën verstoppen zich op een dag van schaamte op het toilet en voor ze het weten, belanden ze op het toilet van Hotel Tussentijd. Ze hebben geen idee van wat er gebeurt en ontdekken elk op hun eigen manier de bedoelingen van het hotel. Wanneer ze Sari en Giovanni ontmoeten, zijn ze al wat gerustgesteld: ze mogen 24 uur lang in het hotel blijven om na te denken over wat ze gedaan hebben; ondertussen wordt de tijd stilgezet. In en om het hotel krijgen ze een aantal knotsgekke activiteiten voorgezet; zo gaan ze apenkooien en familieschommelen.
Hotel Tussentijd is leuk, zelfs de ietwat stijve mevrouw Kokkeltoren en de minister van Financiën komen helemaal los. Uiteindelijk kom je ook te weten waarom ze zich eigenlijk zo schaamden…
Dit boek i…Lees verder

Suggesties