Cd

Sings Salvadore Poe

Lisa Ekdahl (uitvoerder), Salvadore Poe (uitvoerder), Magnus Lindgren (uitvoerder)
Titel
Sings Salvadore Poe
Uitvoerder
Lisa Ekdahl Salvadore Poe  (gitaar) Magnus Lindgren  (houtblazers;toetsinstrumenten) Fredrik Jonsson  (basgitaar) Jonas Holgersson  (slagwerk)
Uitgever
RCA Victor, 2001
1 cd
Aantekening
Met teksten
EAN
0743219027023
CDR
JFX3907
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl (Stockholm, 29 juli 1971) is een Zweedse popzangeres en songwriter. Ekdahl zingt pop en jazz. Met haar combinatie van Zweedse vispop en latin jazz heeft ze een eigen stijl in de Zweedse popmuziek ontwikkeld. Ze zingt vooral in het Zweeds, maar heeft ook diverse Engelstalige nummers en albums uitgebracht.

Biografie

Lisa Ekdahl groeide op in Mariefred met haar ouders en twee zussen. Ze volgde een muziekopleiding op de middelbare school in Södertälje. Toen ze achttien was verhuisde ze naar Stockholm, waar ze in 1990 ging zingen met het jazztrio van Peter Nordahl en vervolgens meewerkte aan een album met Toni Holgersson. Daarna kreeg ze een platencontract bij Emi.

Haar debuutalbum Lisa Ekdahl (1994) met daarop de hit Vem vet werd een groot verkoopsucces. Ze kreeg hiervoor drie Grammis (het Zweedse equivalent van de Grammy) en een Rockbjörn (muziekprijs die wordt uitgegeven door de Zweedse krant Aft…Lees verder op Wikipedia

Suggesties