Alone

Lisa Gardner (auteur)
Een politieman schiet bij de zoveelste echtelijke ruzie een man dood die zijn vrouw en kind ernstig bedreigt, maar wordt dan zelf aangemerkt als verdachte in de zaak.
Titel
Alone
Auteur
Lisa Gardner
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2005 | Andere uitgaves
324 p.
ISBN
0-75285-228-0

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Catherine, vijfentwintig jaar geleden ontvoerd en seksueel gemolesteerd, is ongelukkig getrouwd en heeft een kind dat permanent ziek is. Bij een zoveelste echtelijke ruzie, schiet politieagent Bobby haar echtgenoot dood. Hogere instanties hebben hun twijfels rond de oprechtheid van Catherine en starten een onderzoek naar vermeende betrokkenheid van Bobby. De vader van de neergeschoten man is een invloedrijke rechter en lijkt een verborgen agenda te hebben om zo vlug mogelijk het hoederecht over het kind te krijgen. Dan daagt de vrijgelaten ontvoerder weer op als huurmoordenaar. De Amerikaanse schrijfster heeft al een twintigtal goedverkopende boeken op haar naam staan (ook onder pseudoniem Alicia Scott) maar lijkt nu toch echt door te breken met deze steengoede thriller. Veel actie, enkele moorden, een duidelijke seksuele sfeerschepping, geloofwaardige hoofdpersonages en een voor iedereen onzekere afloop maken van dit boek een echte topper.

Over Lisa Gardner

Lisa Gardner (1971) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is de auteur van verschillende thrillerseries, waaronder FBI Profiler-series (Quincy) met onder meer The Killing Hour en The Next Accident, en Detective D.D. Warren series waaronder titels als Doodverklaard en Vind haar. Ze schreef ook romantische romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Een aantal van haar boeken zijn onder meer in het Duits, Nederlands, Spaans en Turks vertaald en op e-book en luisterboek verschenen.

Leven en werk

Gardner groeide op in Hillsboro (Oregon), waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School in de stad. Haar roman Gone speelt zich af in een fictieve versie van Tillamook, Oregon.

Halverwege de jaren negentig werkte ze als onderzoeksanalist voor een internationaal consulting bureau in Boston. Gardners werk als onderzoeksanalist wekte haar interesse voor forensisch onderzoek hetgeen zij k…Lees verder op Wikipedia