Boek
Nederlands

Bloedbanden

Lisa Gardner (auteur)
Een journalist gaat op zoek naar de ware identiteit van een meisje dat door rijke ouders is geadopteerd na de moord op hun eigen dochtertje.
Titel
Bloedbanden
Auteur
Lisa Gardner
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The other daughter
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2000
352 p.
ISBN
90-443-0068-7 90-5108-377-7
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Melanie wordt geadopteerd door rijke ouders nadat hun dochter Meagan is vermoord. Een journalist confronteert haar jaren later met haar verleden: zij zou de dochter van Meagans terechtgestelde moordenaar zijn. FBI-agent David die de fraude van Melanies pleegvader en haar ex-vriend onderzoekt, gaat haar helpen en lijkt op een familiecomplot te stuiten, waarbij de broer, de moeder en de peetvader betrokken zijn. Uit zelfverdediging doodt Melanie haar ex en duikt onder bij David. De finale confrontatie is gruwelijk: Melanie is Meagan, als kind ontvoerd door haar pleegvader (die wel wist dat het niet zijn eigen kind, maar dat van zijn beste vriend, de peetvader, was) om het verzekeringsgeld te innen, zogenaamd vermoord en later, met geheugenverlies, geadopteerd. In deze escalatie sterft de peetvader in een poging Meagan/Melanie te redden. Een spannende thriller waarbij de lezer telkens weer wordt verrast en op het verkeerde spoor wordt gezet. De plot is ingenieus, de karaktertekening is g…Lees verder

Over Lisa Gardner

Lisa Gardner (1971) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is de auteur van verschillende thrillerseries, waaronder FBI Profiler-series (Quincy) met onder meer The Killing Hour en The Next Accident, en Detective D.D. Warren series waaronder titels als Doodverklaard en Vind haar. Ze schreef ook romantische romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Een aantal van haar boeken zijn onder meer in het Duits, Nederlands, Spaans en Turks vertaald en op e-book en luisterboek verschenen.

Leven en werk

Gardner groeide op in Hillsboro (Oregon), waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School in de stad. Haar roman Gone speelt zich af in een fictieve versie van Tillamook, Oregon.

Halverwege de jaren negentig werkte ze als onderzoeksanalist voor een internationaal consulting bureau in Boston. Gardners werk als onderzoeksanalist wekte haar interesse voor forensisch onderzoek hetgeen zij k…Lees verder op Wikipedia