Boek
Nederlands
Een FBI-agent vermoedt opzet als zijn dochter, die na een ongeluk in coma ligt, na anderhalf jaar plotseling overlijdt.
Titel
Dodenrit
Auteur
Lisa Gardner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The next accident
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2003
320 p.
ISBN
90-443-0509-3

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze thriller krijgt geheim agent Quincy te maken met de dood van zijn dochter die verongelukt. Hij vertrouwt het niet en na onderzoek blijkt dat er nog iemand bij haar in de wagen moet hebben gezeten. Hij krijgt hulp van Raine, een ex-politieagente. Vervolgens wordt de ex-vrouw van Quincy vermoord en wordt zijn demente vader ontvoerd. Het blijkt dat een onbekende wraak wil nemen op Quincy. Zijn tweede dochter loopt gevaar evenals Raine. Uiteindelijk blijkt het gevaar uit een onverwachte hoek te komen. De dader is uiterst intelligent en heeft zijn wraak jaren voorbereid. Een sterk plot met allerlei wendingen en verdachtmakingen. Een spannend verhaal, dat de lezer aan zijn stoel vastkluistert. Paperback, kleine druk.

Over Lisa Gardner

Lisa Gardner (1971) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is de auteur van verschillende thrillerseries, waaronder FBI Profiler-series (Quincy) met onder meer The Killing Hour en The Next Accident, en Detective D.D. Warren series waaronder titels als Doodverklaard en Vind haar. Ze schreef ook romantische romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Een aantal van haar boeken zijn onder meer in het Duits, Nederlands, Spaans en Turks vertaald en op e-book en luisterboek verschenen.

Leven en werk

Gardner groeide op in Hillsboro (Oregon), waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School in de stad. Haar roman Gone speelt zich af in een fictieve versie van Tillamook, Oregon.

Halverwege de jaren negentig werkte ze als onderzoeksanalist voor een internationaal consulting bureau in Boston. Gardners werk als onderzoeksanalist wekte haar interesse voor forensisch onderzoek hetgeen zij k…Lees verder op Wikipedia