Before she disappeared

Lisa Gardner (auteur)

Before she disappeared

Genre:
Een vrouw die haar leven wijdt aan het opsporen van vermiste personen gaat in een migrantenwijk in Boston op zoek naar een verdwenen Hai͏̈tiaans tienermeisje.
Titel
Before she disappeared
Auteur
Lisa Gardner
Taal
Engels
Uitgever
London: Century, 2021
383 p.
ISBN
9781529124415 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdpersoon in deze standalone thriller noir is Frankie Elkin, een herstellende alcoholiste (negen jaar zonder drank) van middelbare leeftijd die haar leven wijdt aan het vinden van vermiste personen waar niemand meer naar zoekt. Nu is ze gearriveerd in Boston om te zoeken naar het verdwenen tienermeisje Angel. Angel is een hard studerend Haïtiaans meisje dat samen met haar broer bij haar oma woont in de gevaarlijke migrantenwijk Mattapan. Elf maanden geleden verdween zij op klaarlichte dag van school. Frankie vindt werk als bartender (!), woonruimte boven de bar (met valse kat als kamergenoot), een lokale AA-groep, en gaat op onderzoek uit. Noch de Boston politie, noch Angels familie zijn erg happig op Frankies bemoeienissen maar dat verandert als Frankies naspeuringen succes blijken te hebben. Geleidelijk wordt ook duidelijk waarom Frankie dit zwervende bestaan leidt. Spannende, boeiende, met vaart geschreven uitstekende thriller. De plot is goed uitgewerkt, er is mooie couleur loc…Lees verder

Over Lisa Gardner

Lisa Gardner (1971) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is de auteur van verschillende thrillerseries, waaronder FBI Profiler-series (Quincy) met onder meer The Killing Hour en The Next Accident, en Detective D.D. Warren series waaronder titels als Doodverklaard en Vind haar. Ze schreef ook romantische romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Een aantal van haar boeken zijn onder meer in het Duits, Nederlands, Spaans en Turks vertaald en op e-book en luisterboek verschenen.

Leven en werk

Gardner groeide op in Hillsboro (Oregon), waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School in de stad. Haar roman Gone speelt zich af in een fictieve versie van Tillamook, Oregon.

Halverwege de jaren negentig werkte ze als onderzoeksanalist voor een internationaal consulting bureau in Boston. Gardners werk als onderzoeksanalist wekte haar interesse voor forensisch onderzoek hetgeen zij k…Lees verder op Wikipedia